BMW 5 2020 - Széles szájú kisbéka a’la BMW

by Mészáros Gergely

Legendás, vese alakú hűtőrácsa mindkét irányban szélesebb lett. De mégsem ez a legfőbb jellemzője az új BMW 5-ös sorozatnak, sokkal inkább a kifinomult utastere, a környezetbarát hatékonysága vagy az innovatív vezetéstámogató rendszerek és járműkapcsolati megoldások sokasága. Nézzük!

Elsőre azonban mindenkinek mi tűnik fel? Hát, a vesék! Szerencsére nem olyan túlzóan nagyok, mint a BMW Concept 4 esetében, még bőven a jó ízlés határán belül maradtak, ugyanakkor a tervezők mindkét irányban szélesebbre rajzolták őket. Az alacsonyabbra pozícionált, egy kerettel körbevett jellegzetes stílusjegyet modernebb benyomást keltő, vékonyabb fénykontúrral rendelkező fényszórók ölelik közre. A kettő U- vagy opcióként L-alakú nappali menetfény messziről is megkülönböztethetővé teszi az új modellt, miközben az új full LED-technológiás első egységeknek már az adaptív kanyarfények is a részei. Opcionálisan mátrix funkcióval dolgozó, elvakítás-mentes BMW Selective Beam intelligens távolságifény-asszisztens, sőt, BMW Laserlight lézerfény-technológia is megrendelhető.
„Belőlük” indul ki a sportos vonalvezetésű, végtelenül letisztult és harmonikus karosszéria, melynek magabiztos kisugárzása autórajongók millióinak szívét csavarta már el eddig is. Az 5-ös erőteljes megjelenését az ugyancsak új, fekete betétekkel ellátott, „L” fénymotívummal dolgozó hátsó lámpák fokozzák: a menetfények és a féklámpa fényei közös mintát alkotnak, amely a háromdimenziós külső lencséken megtörve látványos fényhatást kelt. Az összképet a felszereltségi szinttől és motorváltozattól függetlenül mindig trapéz formájú kipufogóvégek teszik teljessé.
Ám az M-Sport csomag tételeivel akár tovább is erősíthetjük a BMW 5-ös sorozat front- és hátsó részének karakteres megjelenését, az autó exkluzivitását pedig új színárnyalatok és BMW Individual Air Performance keréktárcsák emelik magasabb szintre. Az alacsonyabb saját tömegű és jobb légellenállású felnik az új szérián ünneplik világpremierjüket.

Az új 5-ös sorozat fényűző utasterét olyan finom részletek uralják, mint a 10,25” vagy opcióként 12,3” képernyő-átmérőjű központi kijelző, a középkonzol újrarendezett vezérlőpaneljei és az újragondolt bőrözött sportkormány. A limuzinként és kombiként is megvásárolható BMW széleskörű alapfelszereltségének része még a kibővített funkciókkal dolgozó automata légkondicionáló is. Az extrafelszereltségek listáján eközben olyan tételek sorakoznak, mint a széles tartományban állítható BMW M multifunkciós ülések, az új dekorbetétek és az ülések Sensatec bevonata.
BMW5Facelift4Feltétlen említést érdemel az alapként kínált BMW Live Cockpit Plus és az opcionális BMW Live Cockpit Professional műszerfal is. Mindkettő a bajor márka központi operációs rendszerének legfrissebb, 7.0 verziójával működik, egy sor extra digitális szolgáltatással felvértezve. Azon túl, hogy percre pontosan képes kiszámolni az úti célba érkezés idejét és minden korábbinál sűrűbben frissíti a valós idejű forgalmi információkat (RTTI – Real Time Traffic Information), a felhőalapú BMW Maps azt is lehetővé teszi, hogy a tulajdonos a saját szóhasználata szerint állítsa be a célállomást. A vezetőnek a kibővített funkciókkal dolgozó BMW Intelligens Személyi Asszisztens is „segít”.
BMW5Facelift70A vezetést támogató rendszereket szintén úgy fejlesztették ki a mérnökök, hogy azok hosszú „túrák” során is még tovább növeljék a kényelmet és a biztonságot. Az extrának számító Driving Assistant csomagban például már olyan sávelhagyásra figyelmeztető rendszer dolgozik (Lane Departure Warning), amely nem csupán figyelmezteti a vezetőt, de az aktív kormányzó asszisztens segítségével vissza is kormányozza az autót. Az új Driving Assistant Professional csomag részeként választható kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant) pedig immár aktív navigációra is képes: a technológia a fedélzeti navigációs rendszer adataiból képes előre látni az úti célba vezető szükséges sávváltásokat, amelyeket a sávváltást segítő asszisztens (Lane Change Assistant) is támogatja. Új funkció az úgynevezett „automatikus leállósáv-megkülönböztetés”, amely szükség esetén automatikusan a leállósávba „tereli” a BMW-t. A parkolóasszisztens (Parking Assistant) innovációinak sora a tolatási segédlettel gazdagodik, amely a parkolást megelőző 50 méteren megtett összes kormánymozdulatot eltárolja, hogy tolatáskor milliméterre pontosan ugyanazt a mozdulatsort ismételhesse meg visszafelé. Végül, de nem utolsósorban a háromdimenziós élőképalkotás a központi kijelzőre helyezi és digitálisan körbenézhetővé teszi a jármű 360⁰-os környezetét, amellyel a vezető könnyedén áttekintheti az adott forgalmi szituációt, illetve a vezetést támogató rendszerek állapotát és javaslataikat.
BMW5Facelift37Mostantól az 5-ös BMW összes négy- és hathengeres motorral szerelt változatában mild-hibrid technológia fokozza a menetteljesítményt és –komfortot, miközben csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Az extrém erős, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó rendszer a fékezéskor felszabaduló energiát egy második akkumulátorba táplálja vissza, amellyel nem csupán a fedélzeti elektromos rendszert látja el, hanem gyorsuláskor mérsékli a belsőégésű erőforrás terhelését és javítja a maximális teljesítményt is.
BMW5Facelift7Emellett ötféle plug-in hibrid verzió is választható lesz, az 530e és 530e xDrive 184 lóerős négyhengeres benzines egységéhez egy 109 lóerős elektromos motor kapcsolódik, míg az 545e xDrive-ban a 286 lovas soros hathengeres erőforrás dolgozik össze a villanymotorral. Intenzív terhelésnél előbbi 292, utóbbi 394 lóerő maximális rendszerteljesítményt kínál, a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor pedig egyetlen feltöltéssel – és tisztán elektromos meghajtással - 58-62, illetve 54-57 kilométer megtételére képes.

A BMW 5-ös sorozat csúcsmodelljébe az 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor kerül. Mindegyik aggregáthoz alapfelszereltségként társul a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó, a belépő szintű benzinmotoron kívül pedig mindegyikhez elérhető a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás.
BMW5Facelift18Az agilitást és a menetkomfortot kifinomult futómű-technológiák „hatványozzák”: többek között az M Sport futómű, az adaptív M futómű és a BMW Professional adaptív M futómű, utóbbi aktív borulásgátló rendszerrel kombinálva. 3 km/órás sebesség alatt a jármű manőverezhetőségét a korszerű aktív hátsókerék-kormányzás (Intagral Active Steering) is segíti, amely ilyenkor az első kerekekkel ellentétes irányba forgatja a hátsó kerekeket.
BMW5Facelift33Az új BMW 5-ös sorozat piaci bevezetése 2020 júliusában veszi kezdetét. Mindkét karosszériaváltozat elsősorban a BMW dingolfingi gyárában lát majd napvilágot, de az új limuzint a német márka grazi partnere, a Magna Steyr is gyártja párhuzamosan. A hosszított tengelytávolságú limuzin eközben kizárólag a kínai piacra készül, a BMW Brilliance Automotive senjangi gyárában.
Az új nemzedék premierjét világszerte egy 1 000 darabban limitált, Donington Grey metál fényezéssel ellátott M Sport különkiadás harangozza be, amelynek exkluzivitásai között lesznek az M Sport csomag tételei és a típus-specifikus BMW Individual Air Performance keréktárcsák is. Viszlát az utakon!