Volkswagen Nivus - Szeretettel Brazíliából

by Mészáros Gergely

Innovatív, vonzó és funkcionális. Ám a Nivus nem ezektől a jellemzőktől válik történelmi modellé, hanem attól, hogy a szabadidő-autóba oltott kupé az első olyan Volkswagen-modell, melyet Latin-Amerikában fejlesztettek ki, de Európában is gyártani és forgalmazni fogják. Lássuk a Nivust!

Ahogy már a bevezetőben említettem a Nivus történelmet ír. Nem(csak) azért, mert a koronavírus miatt digitális formában zajlott a leleplezése, hanem sokkal inkább a származása miatt. A wolfsburgi (?) újdonságot ugyanis a Volkswagen South America tervezte, s pillanatnyilag a helyi, anchieta-i üzemben készül, hogy aztán jövőre Európában is megjelenjen: forgalmazni és gyártani is fogják az „Öreg kontinensen”.
Ugyanakkor a Nivus megjelenése sem hétköznapi. Ahogy José Carlos Pavona mesélte róla, már a projekt kezdetekor meghatározták, hogy az autó vonzó és innovatív legyen. Ez elsősorban az erősen lejtő C-oszlopának köszönhető, mely tagadhatatlanul kupéjelleggel ruházza fel a crossovert. Ugyanakkor a Volkswagen atletikus és modern karakteréhez a kidomborodó sárvédők és az exkluzív, 17 colos könnyűfém keréktárcsák is hozzájárulnak. Ettől függetlenül a Nivus tagadhatatlanul Volkswagen, a markáns frontrész – a domináns hűtőrács, a fényszórók és a gépház együttese – magában hordozza a német márka dizájn DNS-ét. Feltétlen említést érdemel még, hogy a LED-es fényszórók között immár az új, egyszerűbb és méretesebb logó kapott helyett.
A 4266 milliméter hosszú, 1757 milliméter szélesés 1493 milliméter magas karosszéria 2566 milliméteres tengelytávval, illetve tágas, akár öt személy kényelmes szállítására alkalmas utastérrel büszkélkedhet. Noha a lejtős C-oszlopa miatt nem a Nivus a legpraktikusabb Volkswagen, illetve szabadidő-autó, 415 literes csomagtartójával abszolút nincs oka panaszra. Ráadásul a raktér fedele immár egy okostelefonos applikációval is nyitható. Egyébként a brazil újdonság is a sokoldalú MQB Modula stratégiára épít, mely nagyfokú rugalmasságot biztosít a tervezés folyamán.
volkswagennivus 2020gyA kabin berendezése kifejezetten naprakész, két összekapcsolt, 10 colos képernyő gondoskodik az információszolgáltatásról és szórakoztatásról, melyek kezelése ugyanolyan gördülékeny, mint az új Golfban. A Nivus egyik legfontosabb innovációja egyébként éppen a VW Play „multimédiás központ”, mely egyedülálló a dél-amerikai piacokon. (Teljes mértékben brazil fejlesztés.) Természetesen rengeteg szolgáltatást nyújt, ugyanakkor a Volkswagen ügyfelek számára létrehozott „virtuális piacról” számos applikáció is letölthető hozzá.
volkswagennivus 2020mEmellett fejlett biztonsági és vezetést támogató berendezések óvják meg a Nivus utasait a bajtól, nem kis részben az MQB moduláris stratégiának köszönhetően. Ez lehetővé teszi ugyanis, hogy a magasabb osztályokban megszokott rendszerek is bekerüljenek az autóba, így a fáradtság-érzékelő, az ISOFIX gyermekülés-rögzítő pontok, a menetstabilizáló, a városi vészfék-asszisztens és a visszapillantó kamera mellett adaptív sebességtartó automatika is elérhető lesz a szabadidő-kupéhoz. További kényelmi opció még a kulcsnélküli nyitás és indítás funkció, valamint a visszagurulás-gátló.
volkswagennivus 2020lA Nivus gépházteteje alá – Dél-Amerikában – a 200 TSI kódjelet viselő, jól ismert háromhengeres, közvetlen üzemanyag-befecskendezéses egység kerül, mely etanollal tankolva 128 lóerőt mozgósít. Nagy teljesítménye mellett alacsony fogyasztást és remek vezetési élményt kínál, ráadásul hagyományos benzinnel is tankolható. Európába nyilván más paraméterekkel érkezik majd a Volkswagen újdonsága, várhatóan 95, 115 és 150 lóerős kivitelben.
volkswagennivus 2020oVégül, de nem utolsósorban a Nivust a virtuális valóság használatával mutatja be a Volkswagen az ügyfeleknek. A DDX (Digital Dealer Experience) révén a vásárló az autó összes részletét láthatja 3D-ben, a brazíliai kereskedések több mint 85 százaléka fel lesz szerelve ezzel a virtuális valóság struktúrával. Európába 2021-ben érkezik meg, várhatóan az év második felében. Viszlát, Nivus!