BMW 4-es Coupé 2020 - Még szokni kell

by Mészáros Gergely

Megérkezett az új BMW 4-es Coupé, mely – ahogy a sajtóanyag fogalmaz – minden eddiginél egyedibb ruhát öltött. Nyilvánvalóan az autó veséire gondolhattak a pr-osok, melyek akkorák, hogy még a nemzetközi űrállomásról is nézve is virítanak. Lássuk a részleteket!

Az új BMW 4-es Coupé nemcsak az elődmodelljéhez képest lett látványosan egyedibb karakter lett, de a 3-as limuzintól is messziről megkülönböztethető. A legapróbb részleteivel is a vezetés magával ragadó élményét élteti, s ezzel a márka kupéinak 90 éve íródó hagyományát folytatja, mégis merőben új formában.
S valóban: miközben az újdonság a bajor gyártó kétajtós modelljeinek jellegzetes stílusjegyeit mutatja, frontrészének kialakítása az egyediségét hangsúlyozza. A néhány éles törésvonallal és nagyméretű, letisztult felületekkel határolt karosszéria dinamikus arányai a felmenőhöz képest jelentősen megnövelt külső méreteknek is köszönhető: a Coupé 128 milliméterrel hosszabb, 27 milliméterrel szélesebb, 6 milliméterrel magasabb, mint korábban, s tengelytávja is 41 milliméterrel gyarapodott. (Hossz/szélesség/magasság/tengelytáv (mm): 4768/1852/1383/2851) A nyomtávjai ugyancsak nagyobbak lettek: az első tengely 28, a hátsó 18 milliméterrel nőttek meg.
Eközben a veséi... szinte egészen az első lökhárító aljáig érnek, enyhén előre döntött szögben. A bennük alkalmazott hálómintás rácsozás pedig eddig kizárólag az M-es változatok kiváltsága volt, most alap. Így a legendás hűtőrács-pár minden kétséget kizáróan meghatározó stílusjeggyé lépett elő.
Az optikai hatást a keskenyre húzott első fényszórók is erősítik, melyek szériában is full LED-esek, miközben opcióként BMW Laserlight lézerfény-technológiával dolgozó, adaptív LED-technológiás egységek is választhatók. Utóbbi része a kanyarfény és az adaptív kanyarkövető fényszóró is, amelyek városban és autópályán egyaránt optimalizált megvilágítási tartománnyal garantálják az úttest szélének tökéletes láthatóságát. 60 km/órás sebesség fölött pedig akár 550 méter is lehet a távfény megvilágítási tartománya, ráadásképp dinamikusan követi az aszfaltcsík vonalvezetését.

Oldalnézetből a keskeny ablaksáv és az elegánsan ereszkedő tetőív határozza meg a látványt, egyszerre feszes és elegáns vonalvezetést biztosítva. Az összképhez természetesen a rövid túlnyúlások, a karcsú oszlopok és a keret nélküli ablakokkal megtervezett, hosszan elnyúló ajtók is hozzájárulnak, míg hátulról a sportosan kidolgozott vállrész és a szintén keskenyre húzott, sötétített full LED-es hátsó lámpák nyomatékosítják a modell erőteljes kisugárzását.
BMW4seriesCoupe12A prémium hangulatú, teljesítményorientált utastér határozottan a vezetőre koncentrál, a letisztult műszerfal mellett a sportüléses, az újratervezett sportkormány és a hosszabb utakon nagyobb komfortot nyújtó, aktív zajcsillapítással ellátott szélvédő is az alapfelszereltség része. A digitális műszeregység és a központi kijelző párosa eközben egy nagyméretű kijelző-csoporttá áll össze, az motor indítását és leállítását végző Start / Stop gomb pedig új helyre, a középkonzol elegáns vezérlőpaneljére költözött. Hátul két teljes értékű ülés kapott helyet, integrált fejtámlákkal, egyedülálló kialakítással.
BMW4seriesCoupe19A kezdetben elérhető kínálatban két négyhengeres benzines és egy dízelüzemű erőforrás szerepel: az új BMW M440i xDrive Coupét és a dízel kivitelek már mild-hibrid technológiával is felvértezték a mérnökök. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral és második akkumulátorral dolgozó rendszer összegyűjti és újrahasznosítja a fékezéskor felszabaduló energiát, amit aztán nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek ellátására, hanem a belsőégésű aggregátok terhelésének könnyítésére és a maximális teljesítmény fokozására is használ. Intenzív gyorsításoknál 8 kW / 11 lóerő teljesítmény-többletet képes biztosítani, sőt, az utazósebességet önállóan, a belsőégésű erőművet lekapcsolva is képes fenntartani.
BMW4seriesCoupe17A csúcsmodell (M440i xDrive) 374 lóerős maximális teljesítményre képes, a 420i Coupé meghajtásáról egy 184, a 430i mozgatásáról pedig egy 258 lóerős benzinmotor gondoskodik. Ugyanakkor a 420d orrába egy 190 lóerős négyhengeres egység került, a 430d-ben és a 440d-ben viszont már soros hathengeres dízel dohog, kétlépcsős turbófeltöltési technológiával. Természetesen mindegyik megfelel az Euro 6d emissziós szabvány előírásainak.
BMW4seriesCoupe4A BMW most először az összes kivitelt nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval kínálja, optimalizált karakterisztikával és nagyobb belső hatékonysággal. Az M-modellek azonban alapra (nyolcfokozatú) Steptronic Sport automataváltóval érkeznek meg az utakra, kívánságra még dinamikusabb váltásokat nyújtó, kormány mögötti váltófülekkel. Újdonság a Sprint funkció, amely a kigyorsításokat és az előzési manővereket maximális hatékonyság szerint működtetett motor- és váltó-karakterisztikával fokozza.
BMW4seriesCoupe36Az új 4-es Coupé műszaki arzenáljának minden eleme kivétel nélkül a vezetés színtiszta élményét szolgálja: így például a típus-specifikus karosszériaarányok, az optimalizált légellenállás, a megnövelt karosszériamerevség, a 3-as limuzinhoz képest 21 milliméterrel alacsonyabb súlypont, illetve a futómű típus-specifikus ágyazása, geometriája és hangolása is. Emellett az autó agilis vezethetőségét és precíz irányíthatóságát első toronymerevítők és a hátsó tengely segédváz is növeli. A vásárlók háromféle - az alap, az opcionális M-Sport és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó adaptív M - futómű-variáns közül választhatnak, utóbbi kettőhöz változó áttételű sportkormány is jár. A 4-es Coupe 17 colos könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, alóluk kék és vörös színekben is megrendelhető féknyergek kandikálnak ki. Az M440i xDrive és az M440d xDrive Coupé alapfelszereltségét 18 colos BMW M könnyűfém felnik, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálmű és 0-100 százalék között változtatható záró funkcióval dolgozó hátsó differenciálmű színesíti.
BMW4seriesCoupe31További izgalmas alternatíva az M Sport felszereltségi csomag, amely többek között az első lökhárítón extra méretű légbeömlőket, míg a hátsó lökhárítón még sportosabb vonalvezetést visel, M Sport futóművet és 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz, a középkonzol két oldalán pedig térdtámaszok fokozzák az utazás kényelmét. De a BMW történetében most először mutatkozik be az M Sport Pro csomag, amely új szintre emeli az élményt.
BMW4seriesCoupe9Egyébként a 4-es Coupé stílusát és menetkomfortját teljesen egyedivé is varázsolhatják a tulajdonosok: a sportülések szövete Sensatec, Vernasca, kibővített BMW Individual Merino bőr- vagy BMW Individual full bőrkárpitra is cserélhető, elektromos állítható sportülések is beikszelhetők a listáról, illetve akár a műszerfal is hasonló bőrözést kaphat. Míg a háromzónás klíma alap, addig a kiegészítő fűtés és a Welcome Light Carpet hangulatvilágítás feláras tétel, ahogy az elhúzható napfénytető is.

A modern kor elvárásainak megfelelően rengeteg vezetést támogató rendszer vigyáz az utasok kényelmére és biztonságára, széria a fékező funkcióval dolgozó első ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning with Brake Intervention), a visszakormányzó funkcióval kiegészített sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning with Steering Assistance) és a sebességkorlátozásokra figyelmeztető segéd (Speed Limit Info). Ezen túl kérhető Driving Assistant Professional csomag, mely számos érdekességet felvonultat. Többek között az aktív navigációval dolgozó kormányzó- és sávtartó asszisztenst (Steering and Lane Control Assistant) vagy az Emergency Lane Assistantot. Előbbi a fedélzeti navigációs rendszer adataiból képes előre látni az úti célba vezető szükséges sávváltásokat, utóbbi szükség esetén a leállósávba kormányozza a kocsit.
BMW4seriesCoupe29Feltétlen említést érdemel még a BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezés, amely a BMW iDrive járművezérlő rendszer legkorszerűbb változatát, érintés-érzékeny, 8,8 col képernyő-átmérőjű központi kijelzőt, fekete keretbe foglalt, 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszeregységet, multimédia- és navigációs rendszert, kettő USB-csatlakozót és fedélzeti WiFi kapcsolatot is magában foglalja. A beépített SIM kártya, a 4G LTE kapcsolat és a Connected Professional csomag eközben olyan digitális szolgáltatások használatát teszi lehetővé, mint a BMW TeleServices, az Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call), a veszélyes forgalmi szituációkra is figyelmeztető, valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), a távolról vezérelhető szolgáltatások (Remote Services) és a Concierge Services. A Coupé digitális szolgáltatásainak egyik leginnovatívabb részlete a Maps felhőalapú navigációs rendszer. Végül, de nem utolsósorban a BMW Live Cockpit Plus és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés optimalizált okostelefon-integrálhatóságot is kínál.
BMW4seriesCoupe7A BMW dingolfingi üzemében napvilágot látó 4-es Coupé 2020 októberében ünnepli a piaci premierjét, addig talán a merőben újszerű orrát is megszokjuk.