Hyundai Santa Fe 2020 - Egyre jobb

by Mészáros Gergely

Prémium minőségű fejlesztésekkel, valamint hibrid és plug-in hybrid hajtásláncokkal lép porondra a Hyundai Santa Fe legfrissebb nemzedéke. 2020 szeptemberében kerül a kereskedésekbe. Következzenek a részletek!

20 éves a Hyundai legrégebb óta gyártott szabadidő-autó családja; ám az első Santa Fe csak 2001-ben érkezett meg Európába. A középkategóriás modell mindig is kényelméről, a tágas utasteréről és a gazdag felszereltségéről volt híres, amit a mostani módosítások, frissítések tovább erősítenek. Ráadásul története során először hibrid és plug-in hybrid hajtásláncokkal is kapható lesz.
Ahogy Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke megfogalmazza: „Az új szolgáltatások és funkciók széles skáláját felvonultató, új Santa Fe hamisítatlan prémium járműként folytatja pályafutását. A modell újfent azt demonstrálja, hogy a Hyundai meghallgatja ügyfelei kívánságait, és folyamatosan a legmodernebb funkciókkal és szolgáltatásokkal igyekszik kielégíteni elvárásaikat. Ez érvényes a modell hajtáslánc-kínálatára is. Az új Santa Fe bevezetésével a Hyundai összes szabadidőjárműve elérhető részben vagy teljesen elektromos hajtásláncokkal, a hibrid megoldásoktól egészen az üzemanyag-celláig.”
Ami azonban legelőször feltűnik az dél-koreai újdonság esetében is, az nyilvánvalóan a formája: a Santa Fe ügyesen ötvözi a robusztusságot a kifinomultsággal, jellegzetes, széles hűtőmaszkja pedig azonnal beazonosíthatóvá teszi a származását is. Az egyedi, T-alakú LED-es nappali fényei ugyancsak hozzájárulnak az egyéni karakteréhez, ugyanakkor irányjelzőként is szolgálnak.
Eközben a lökhárító alsó részén borító védőlemez erőteljes megjelenést biztosít az autó számára, ahogy a szélesebb kerékív-toldatok és az új rajzolatú könnyűfém keréktárcsák is. Hátul a piros fényvisszaverő sávval összekötött vízszintes lámpatestek hangsúlyozzák a Santa Fe szélességét, izmos kiállását. A kifinomult, prémium hangulatot most először rendelhető, opciós Luxury csomag fokozza, mely többek között egy exkluzív 20 colos keréktárcsa készletet, valamint fényezett díszítőelemeket tartalmaz.

Az új Santa Fe kabinja nemcsak tágasabb és kényelmesebb az elődjénél, de praktikusabb is. Ráadásul a berendezés minden eleme puha tapintású kidolgozást kapott, új szintre emelve ezzel a minőségi érzést, de új a műszerfal alsó fele, a középkonzol és a 10,25 colos audio-vizuális navigációs (AVN) érintőképernyő is. Emellett a szabadidő-autó elsőként kapja meg a Terrain Mode üzemmód-választót: a pilóta a középkonzolon elhelyezett tárcsával választhatja ki a kívánt beállításokat. Ösztönösen kezelhetők az ergonomikusan rendezett gombok is, a pohártartó használaton kívül befedhető, míg a középkonzol alatt további tárolófelület található. A műszerfal teljesen digitális.
New Hyundai Santa Fe 7A Hyundai a Kona után a márka európai zászlóshajójára is kiterjeszti a villamosított hajtáslánc-kínálatát: a Santa Fe az első Hyundai az „Öreg kontinesen”, melyben a „Smartstream” hibrid és plug-in hybrid motorok teljesítenek majd szolgálatot. Ezekről később ad részletes műszaki információt a Hyundai.
New Hyundai Santa Fe 5Mindezen túl a Santa Fében debütál a dél-koreai vállalat vadonatúj, harmadik generációs platformja, mely számottevő előrelépést tesz lehetővé a menetteljesítmények, a vezethetőség, a takarékosság és a biztonság terén. Például a padlólemez légáramlást szabályozó rendszere hatékonyabb légcserét garantál a motortérben, a jobb hőeloszlás a jármű alsó szerkezetének stabilitására is jó hatással van. Alacsonyabbra kerültek a nehéz komponensen is rajta, így a tömeg csökkenése mellett mélyebben van a kocsi súlypontja. Javultak a szabadidő-autó aerodinamikai jellemzői is, ami kisebb üzemanyag-fogyasztást, illetve kedvezőbb menetdinamikát eredményez.
New Hyundai Santa Fe 18A kormányösszekötők csatlakozási pontjai is megváltoztatták a mérnökök, illetve hatásos zaj- és rezgéscsillapító anyagokat alkalmaztak. Végül, de nem utolsósorban az ütközésvédelem terén is pozitív változások történtek. Az erőhatásokat több csatornán elvezető szerkezetnek, a forrón sajtolt elemeknek, valamint az ultra nagy szakítószilárdságú acéllemez alkalmazásának köszönhetően, a platform hatékonyabban képes elnyeli az ütközés energiáját, miközben az utascella a lehető legcsekélyebb mértékben deformálódik.
New Hyundai Santa Fe 13„Az új Santa Fe ár-érték arányát prémium jellemzők és vonzó megjelenés teszi még erőteljesebbé.” – foglalta össze röviden SangYup Lee, a Hyundai formatervezési központ nemzetközi igazgatója, a vállalat ügyvezető alelnöke az újdonság erényeit. Az új Santa Fe 2020 szeptemberétől lesz kapható Európában.