Porsche Cayenne GTS 2020 - Újra 8 hengerrel

by Mészáros Gergely

A Porsche kínálatában a GTS modellek fokozottan dinamikus, exkluzív karakterrel rendelkeznek. Így a Cayenne-páros esetében is különös jelentőséggel bír a hajtáslánc: az előd 3.6 literes, V6-os Biturbo erőforrása helyére ismét egy V8-as erőmű került. Nézzük a sportkocsikat is alázó szabadidő-autó tulajdonságait.

A Cayenne GTS és a Cayenne GTS Coupé képében a Porsche két olyan új típussal bővítette ki SUV-palettáját, melyek különösen „heves”, sportos egyéniséggel büszkélkedhetnek. Ennek kulcsa a 460 lóerő és 620 Nm leadására képes 4.0 literes V8-as Biturbo szív, ami minden helyzetben komoly menetteljesítményekre képes. Mindkét karosszériaváltozat 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra (Sport Chrono csomaggal), végsebességük pedig eléri a 270 km/h-t.
Mindeközben az új hajtáslánc hangolásakor kiemelt szerepe volt a hatékonyságnak: z optimalizált 8-fokozatú Tiptronic S automata sebességváltó, az adaptív hengerlekapcsolás, a központi injektorokkal dolgozó közvetlen befecskendezés és a szofisztikált hőmenedzsment egyaránt a fogyasztás mérséklését szolgálja. A legsportosabb Cayenne modellpáros NEFZ ciklus szerinti vegyes fogyasztása 11,2-11,4 l/100 km.
A kiváló menettulajdonságokat izgalmas hangaláfestés kíséri, a kifejezetten hozzájuk fejlesztett sport-kipufogórendszer összetéveszthetetlen, öblös muzsikát szolgáltat. Ám a vásárlók egy még exkluzívabb rendszert is választhatnak opcióként: a két nagy, középre helyezett ovális végről felismerhető egység kizárólag a Cayenne GTS Coupé, illetve a jövőben a Cayenne Turbo Coupé kivitelekhez lesz elérhető – mindkét esetben az extraként megvásárolható „Könnyű építésű sportcsomag” részeként.

Az új Cayenne GTS páros modellspecifikus, sportosra hangolt futóműve optimális feltételeket biztosít a kiemelkedő keresztirányú dinamika kiaknázásához. A Porsche Active Suspension Management (PASM) szabályozható lengéscsillapítással szerelt acélrugós futómű 20 mm-es ültetést kapott. Emellett alapfelszereltség a tapadást és a vezethetőséget fokozó Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) rendszer, de a 21 colos RS Spyder Design kerekek, valamint az elöl 390x38, hátul 358x28 mm-es szürkeöntvény féktárcsákkal és komoly, vörösre fényezett féknyergekkel dolgozó fékrendszer is hozzájárul a sportkocsikat megszégyenítő agilitáshoz. Felárért azonban speciális, Wolfram-karbamid borítással ellátott Porsche Surface Coated Brake (PSCB), illetve a Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) kerámia-kompozit fékrendszer is rendelhető, melyek tovább rövidítik a fékutat. Emellett a széria, 20 mm-es ültetéssel ellátott acélrugós felfüggesztéseket is le lehet váltani némi felár ellenében, méghozzá 10 mm-rel lejjebb ültetett háromkamrás légrugózásra. Az ugyancsak opcionális hátsókerék-kormányzás, valamint a kasztni dőlését csökkentő Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) szintén javítják a páros kvalitásait.
porschecayennegts 2020bVégül, de nem utolsósorban a GTS csomagot egyedi megjelenés és magasabb felszereltség teszi teljessé. A Sport Design csomag a számos feketére fényezett elemmel - mint például az alsó levegőbeömlők, az oldalablakok körüli díszlécek, a kipufogóvégek és a hátsó PORSCHE felirat - egyetemben egyszerre különleges külsőt kölcsönöz az új Porsche Cayenne GTS testvérpár számára. Az összképet a fekete selyemfényű, 21 colos RS Spyder Design könnyűfém keréktárcsák koronázzák meg. A nem mindennapi arculatot szolgálják még a sötétített, Porsche Dynamic Light System (PDLS) rendszerrel ellátott LED főfényszórók is, illetve a hátsó LED fénycsík.
porschecayennegts 2020csA belső térben is kivételes atmoszféra fogadja az utasokat, ami elsősorban az értékes Alcantara anyag széleskörű használatának köszönhető. Alcantara borítja többek között a tetőkárpitot, az ülések ülőfelületeit és háttámláinak középső részeit, a középkonzol kartámaszait, valamint az ajtók könyöklőit. A látványt szálcsiszolt, sötét alumínium betétek teszik teljessé, eközben a kifejezetten az új GTS modellekhez tervezett emelt oldalpárnájú, nyolc irányba állítható széria első sportülések kiváló tartást nyújtanak, gyors kanyarokban is. A hangulatot számos opcióval lehet „hatványozni”, külön kiemelést érdemel az eltérő színű díszítőelemeket és díszvarrásokat tartalmazó GTS belső csomag.

A vadonatúj Porsche Cayenne GTS páros máris megrendelhető a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésben, az első példányok várhatóan július elején fognak megérkezni a tulajdonosaikhoz. A Cayenne GTS bruttó magyarországi alapára regisztrációs adó nélkül 121.757,- euró, a Cayenne GTS Coupé 126.456,- eurótól startol.