BMW M5 2020 - Módszeres fejlesztések

by Mészáros Gergely

Módszeres fejlesztéseivel, finomhangolt koncepciójával az új BMW M5 és M5 Competition minden korábbinál hatékonyabban egyesíti a kiegyensúlyozott üzleti limuzin hétköznapi használhatóságát egy felülmúlhatatlan, nagyteljesítményű sportautó menetdinamikájával. Lássuk a részleteket!

Ahogyan az új BMW 5-ös sorozat esetében, úgy ezúttal is mélyebbre „mar” bele az első lökhárítóba a vese alakú hűtőrács, s miközben króm kerete egyetlen darabból készül, M-specifikus dupla-lamelláit BMW M embléma díszíti. Emellett az M5 újragondolt első lökhárítója is merészebb vonalvezetést kapott, a hatszög alakú – az olajhűtőt, illetve az aktív tempomat (ACC – Active Cruise Control) radarszenzorját is magában foglaló – központi légbeömlőt a korábbinál nagyobb nyílások veszik közre. Az „L” alakú menetfények és az áttervezett, LED technológiás első fényszórók ugyancsak hozzájárulnak az M5-ös atletikus kiállásához, opcióként (BMW Individual Shadowline) pedig adaptív LED-technológiás első egységek és sötétített változatú BMW Laserlight lézerfény-technológia is választható. Az alumínium gépház, az első kerekek mögé vágott, jellegzetes BMW M légkivezető-nyílások, az áramvonalas BMW M külső visszapillantó-házak és a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető szintén egytől egyig az 5-ös nagyteljesítményű csúcsváltozatának hamisítatlan stílusjegyei, s az átrajzolt, méretes diffúzor is tökéletesen passzol az összképhez, a BMW M kipufogórendszer dupla ikervégződéseivel egyetemben.
A Competition kivitel exkluzív státuszát fekete stílusjegyek nyomatékosítják: a hűtőrács kerete, a légbeömlők rácsozása, a külső visszapillantó-házak és a csomagtérajtóra helyezett légterelő szárny egyaránt magasfényű fekete színben pompázik, a hátsó lökhárítót szintén fekete betétek díszítik. De nem maradhatnak el róla az M5 Competition feliratok sem, a küszöböket pedig világító küszöblécek színesítik. Végül, de nem utolsósorban a kipufogórendszer végei is sötét krómba burkolóznak. Az M5 és az M5 Competition tulajdonosai öt új - Brands Hatch Grey metál, a Motegi Red metál, a BMW Individual Tanzanite Blue II metál, a BMW Individual Aventurine Red II metál és a BMW Individual matt Frozen Bluestone metál - karosszériaszín közül választhatnak, további egyéni lehetőségként a 20 colos, duplaküllős, csiszolt Orbit Grey BMW M könnyűfém keréktárcsák is rendelkezésre állnak.

Finomhangolt járművezérlő koncepciójának és immár 12,3” képernyő-átmérőjű központi kijelzőjének köszönhetően az új BMW M5 és M5 Competition minden eddiginél inkább a vezetőre összpontosít, s minden korábbinál könnyebben áttekinthetők a vezetést támogató rendszerekben és az M xDrive intelligens összkerékhajtásban rejlő lehetőségek. A középkonzolon két új gomb enged közvetlen hozzáférést az autó beállításaihoz, illetve a digitális műszeregység és a BMW Head-Up kijelző tartalmaihoz – akárcsak a BMW M8 esetében. Az M Mode gomb a ROAD és a SPORT járműbeállítások gyors aktiválását teszi lehetővé. Az alapértelmezett ROAD mód esetén az összes vezetést támogató rendszer aktív, SPORT állásban azonban a pilóta a saját preferenciáihoz igazíthatja az intelligens fedélzeti rendszerek értesítéseit (így például azt is megteheti, hogy a rendszer csak a sebességhatár-kijelzéseket és az előzési tilalmakat vetítse ki a BMW Head-Up kijelzőre). Sőt, utóbbi azt is megengedi, hogy a sofőr teljes mértékben kikapcsolja a legtöbb vezetést támogató rendszer automata fékezési és kormányzási beavatkozásait.
bmwm5 2020uA Setup gomb megnyomásával a vezető közvetlenül a központi kijelző menürendszerének konfigurációs lehetőségei között találja magát. A rendszer többek között felkínálja a hajtáslánc és a futómű-technológia személyre szabását. A motor, a kerékfelfüggesztések, a kormánymű és az M xDrive intelligens összkerékhajtás áthangolása az érintőképernyőn keresztül, illetve a BMW iDrive vezérlőtárcsájával egyaránt játszi könnyedségű. A multifunkciós BMW M sportkormány váltófülei mellett egy vörös M1 és egy M2 memóriagomb is található, amelyekre bármelyik személyes beállítás ráprogramozható. Mindez azt jelenti, hogy két teljesen eltérő járműbeállítás között egyetlen gombnyomással válthatunk, részletesen kitérve az M xDrive intelligens összkerékhajtás, a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control), a benzinmotor, az automataváltó, a lengéscsillapítás és a kormánymű karakterisztikájára, valamint a BMW Head-Up kijelző tartalmára.
bmwm5 2020zsAz M Mode gomb hosszabb megnyomásával, majd a központi kijelzőn megjelenő figyelmeztetés elfogadásával az új BMW M5 Competition volánja mögött a TRACK üzemmód is előhívható. Ezt kizárólag versenypályás használatra tervezték a mérnökök, kikapcsolva az összes vezetést támogató rendszer biztonsági- és komfort funkcióját. Még az audiorendszer is elnémul, a központi kijelző pedig kikapcsol.
bmwm5 2020rEkkor is jó szolgálatot tesznek a minden irányban elektromosan állítható, Merino bőrkárpittal húzott BMW M sportülések, vagy az extraként megrendelhető, integrált fejtámlákkal és világító M5 logókkal felszerelt, még több funkciót kínáló BMW M sportülések. Az utastér Black / Midrand Beige kéttónusú, teljes Merino bőrkárpitozása exkluzív opcióként kizárólag a BMW M5 Competition verzióhoz kapható. Természetesen az új 5-ös sorozat intelligens vezetést támogató rendszereinek teljes palettája is elérhető a csúcsváltozatokhoz, a kibővített tartalmú Driving Assistant Professional csomag alap.
bmwm5 2020zs01De jöjjön végre a lényeg, a BMW M5 szíve, a motorháztető alatt dolgozó V8-as benzinmotor, melyet a motorsport élvonalában felhalmozott tervezőmérnöki tapasztalat kiaknázásával, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrálva fejlesztették ki a mérnökök. A végeredmény egy letaglózó erejű, vérpezsdítő menetteljesítményeket garantáló erőforrás, amely percenkénti 6 000 főtengely-fordulatnál az M5-ben 441 kW / 600 lóerő, az M5 Competitionben pedig 460 kW / 625 lóerő maximális teljesítmény leadására képes. A bitang erőmű 750 Nm-es csúcsnyomatéka már percenkénti 1 800 főtengely-fordulattól a vezető rendelkezésére áll, és az M5-ben egészen 5 600-as fordulatig, az M5 Competitionben meg egészen 5 860-as fordulatig kitart.
bmwm5 2020eÍgy előbbi 3,4 másodperc, utóbbi 3,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-s sebességre, s 11,1, illetve 10,8 szekundum alatt futják mega nulla-kétszázas sprintet. Mindkettő végsebessége 250 km/h, ám az M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal csak 305 km/h-nál állítja meg az autót az elektronika. Sportkipufogó-rendszerük orgánuma ugyancsak szabályozható, a V8-as aggregát vérmes hangzását az M Sound Control gombbal vezényelhetik a tulajok.
bmwm5 2020lA nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó mindkét modell alapfelszereltségének része, rendkívül rövid váltásokat és gyorsan, pontosan lekövetett gázpedál-reakciókat garantálva. Az automataváltó előválasztó karjáról aktiválható Drivelogic háromféle működési üzemmódot különböztet meg a hatékonytól kezdve, a sportoson át, egészen a versenypályás menetdinamikáig – utóbbi esetében extrém gyors váltásokkal. A vezető manuálisan is kapcsolgathat a sebességi fokozatok között, akár a volán mögötti váltófülekkel, akár az automataváltó előválasztó karjával. Mindezen felül az M5 Competition érezhetően feszesebb ágyazású motortartó kerettel is büszkélkedhet, ami még közvetlenebb hajtáslánc-kapcsolatot eredményez, és az autó még direktebb és még precízebb kanyarvételekre képes.
bmwm5 2020csA kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságot és a kimagasló versenypályás kvalitásokban rejlő vezetési élményt az M xDrive intelligens összkerékhajtás és az aktív M differenciálmű intelligens vezérlése varázsolja egyetlen modellben négy kerékre. Legvégső esetben tisztán hátsókerék-hajtás is aktiválható. A BMW M Servotronic kormánymű és a változó lengéscsillapítás-vezérlés (VDC – Variable Damper Control) rendszerreakciója a COMFORT és SPORT üzemmódok szerint szintén állítható. Azon túlmenően, hogy az új M5 Competition hasmagasságát az új M5-höz képest hét milliméterrel alacsonyabbra állították, a tervezőmérnökök a lengéscsillapítókat és a spirálrugókat is a nagyobb teljesítményhez hangolták. A modellpáros alapfelszereltségként BMW M fékrendszert kap: lyuggatott, belső szellőzésű féktárcsákkal, elöl hatdugattyús, BMW M logóval ellátott féknyergekkel, hátul pedig egydugattyús úszónyergekkel és integrált rögzítőfékkel. Az extraként kapható BMW M karbon-kerámia fékrendszer az aranyszínű, BMW M logóval ellátott (elöl hat-, hátul egydugattyús) féknyergekről ismerhető fel.
bmwm5 2020gNémetországban a BMW M5 120 900 euró, az M5 Competition pedig 129 900 euró indulóártól rendelhető meg.