Range Rover Fifty 2020 - Jubileumi modell

by Mészáros Gergely

A Range Rover az új Range Rover Fifty kivitel bemutatásával emlékezik meg az úttörő innováció, az utolérhetetlen kifinomultság és a páratlan közúti- és terepalkalmasság ötven évéről.

Az eredeti terepjáró 1970. június 17-én kezdte meg műfajteremtő küldetését. Mostanra, öt évtized elteltével a Range Rover egyetlen modellből már egy egész, méghozzá egy rendkívül kívánatos és kiváló képességekkel bíró családdá fejlődött.
Ötvenéves pályafutása során a Range Rover számtalan világelsőséget ért el, és jó néhány lenyűgöző eredmény is fűződik a nevéhez. Például a bevezetésekor elsőként kínált állandó összkerékhajtást a kategóriájában, 1989-ben pedig ABS blokkolásgátló fékrendszerrel szerelték fel, amire szintúgy nem volt példa addig a 4x4-es járművek világában. Aztán a Range Rover volt az első terepjáró, amit elektronikus kipörgésgátlóval (1992) és automatikus elektronikus légrugózással vérteztek fel; ezek nagyban hozzájárultak a jármű legendásan kifinomult vezethetőségéhez aszfalton és terepen egyaránt. Végül 2012-ben a Range Rover jelenlegi generációja a világ első, teljes egészében alumínium szerkezetű – és ezáltal könnyebb, masszívabb és takarékosabb – szabadidőjárműveként mutatkozott be.
S ezzel még nincs vége a dicsőséglistának! A Range Rover átkelt a hírhedten leküzdhetetlen Darien Gap-en, kiállították a párizsi Louvre-ban, és megnyerte a Párizs-Dakar ralit is– méghozzá kétszer! Úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyetlen más jármű sem kombinálja a luxus, a kényelem és a kifinomultság ilyen magas szintjét a terepen és közúton mutatott alkalmassággal, mint a Range Rover.
Előre nyíló motorházfedelével, jellegzetes lebegő tetejével, osztott csomagtérajtajával, valamint az első kerékdobon kialakított, összetéveszthetetlen szellőzőrostélyaival a modern Range Rover is egyértelműen az 1970-es kiadásra vezethető vissza. A fél évszázados jubileumra pedig minden eddiginél takarékosabbá és pompásabbá vált, miközben a kapcsolódás terén is többet nyújt.

Az ötvenévnyi legenda előtt tisztelgő Range Rover Fifty különkiadás mindössze 1970 példányban kerül forgalomba az egész világon, megemlékezve az ősi Range Rover bevezetésének évéről. A fényűzően felszerelt Autobiography szintre épülő Range Rover Fifty egy sor különleges Auric Atlas külső díszítő részlet mellett egyedi 22 colos keréktárcsával is büszkélkedhet, méghozzá kétféle kivitelben. Az emblémán szereplő ‘Fifty’ feliratot a brit birodalom lovagrendjével kitüntetett Gerry McGovern professzor, a Land Rover kreatív igazgatója tervezte meg. Ezzel a felirattal nem csak a karosszérián találkozhatunk, de a belső tér több pontján is, a padlókonzolon elhelyezett különleges, sorszámozott plakettől kezdve a fejtámlákon és műszerfalon át a megvilágított küszöbdíszlécekig.
A Range Rover Fifty normál és nyújtott tengelytávval egyaránt elérhető. A vásárlók négyféle árnyalat – Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba és Santorini Black – közül dönthetnek. A Land Rover Special Vehicle Operations emellett – igaz, rendkívül korlátozott számban – három múltidéző alapszínben is kínálja a Range Rover Fiftyt. A Tuscan Blue, Bahama Gold és Davos White árnyalatokat az eredeti Range Rover színválasztékából keltették életre. A modell különböző hajtáslánc-variációkkal érhető el: a benzinestől kezdve a dízeleken át egészen a P400e plug-in hibridig bezárólag.
„A luxusjárművek világában a Range Rover mindig is páratlan, időtlen típusként emelkedett ki a mezőnyből” – mondta Gerry McGovern professzor, a Land Rover kreatív igazgatója. „Ügyfeleink a kezdetektől különleges, úttörő jellemzői és utolérhetetlen műszaki koncepciója miatt rajongtak a modellért, egészen az első generáció 1970-es bevezetése óta.”
A negyedik generációjában járó Range Rover eddig összesen több mint egymillió példányban talált gazdára; gyakorlatilag a fényűzés tökéletes, négykerekű megtestesülése. Összetéveszthetetlen, kifinomult formaterve és kategóriaelső közúti- és terepalkalmassága révén a Range Rover ma is ugyanolyan utolérhetetlen és kívánatos ajánlat, mint 1970-ben.