CUPRA Ateca 2020 - Új recept, bevált alapokon

by Mészáros Gergely

Az új CUPRA Ateca a márka szellemiségét megtartva új szintre emeli a dinamikus autózás nyújtotta örömöket, miközben megújult utastere és felszereltsége a legkényesebb ízlést is képes kielégíteni. Következzenek a részletek!

Az Ateca volt az első modell, mely CUPRA márkanév alatt került piacra, izgalmas alternatívát biztosítva a nagy teljesítményű szabadidő-autókra vágyó vásárlóknak: sportosság, csábító formaterv és nem utolsósorban a Volkswagen-konszerntől megszokott praktikum jellemezte. Ezeket a tulajdonságokat most, a modellváltás során még tovább javították, fokozták, ezáltal az új CUPRA Ateca az elődjénél is jobb ajánlat immár. Pedig, ahogy Wayne Griggiths, a CUPRA vezérigazgatója fogalmaz: „a nagy teljesítményű szabadidő autó volt a kulcsa annak, hogy a CUPRA évről évre 72% -os növekedést érjen el. A hajtóerőt olyan fejlett piacok jelentik, mint Németország, Franciaország és Svájc, és ide sorolható a tavalyi év végén a modellnél Mexikóban megvalósult komoly növekedés is.”
Az Ateca sikeréhez nyilvánvalóan a formája is hozzájárult, megújult karosszériája viszont még magabiztosabb megjelenést kölcsönöz a kompakt SUV számára. A változás az alábbi videón is jól nyomon követhető: immár keskenyebb fényszórók veszik körbe a nagyobb méretű, tekintélyesebb hűtőmaszkot, miközben az agresszívabb lökhárítón új ködlámpák kaptak helyet. A pontot az i-re a 19 colos CUPRA könnyűfém felnik teszik fel, az Akrapovič-kipufogó orgánuma pedig már a vezetési élményben is nagyban közreműködik. Ugyanakkor a tulajdonosok többféle új mintázatú, opciós keréktárcsával tehetik még egyedibbé a réz emblémájáról is felismerhető ATECA 2020-asukat.

Ugyancsak alapos renováláson esett át a belső tér, mely nemcsak sportos, hanem célszerű és kényelmes is, nem utolsósorban a jó helykínálatnak és a gyors kanyarokban biztos tartást adó kagylóüléseknek hála. A berendezés színvonala nem lehet kérdéses, az új CUPRA volán, a motorindító gomb, a 9,2 colos érintőképernyővel ellátott információs és szórakoztató rendszer egyaránt részt vesz az utasok, illetve a pilóta magas szintű kiszolgálásában. Utóbbi új szintre emeli az összekapcsolhatóságot, legyen szó akár okoseszközről, online hozzáférésről vagy akár az autón keresztüli kapcsolatról, függetlenül attól, hogy merre visz az útjuk.
CUPRAateca 2020aÁm az új CUPRA Ateca nem feledkezik meg a gyökereiről sem, vagyis az elengedhetetlen teljesítményről és a dinamikus menettulajdonságokról sem. A hétsebességes DSG sebességváltóval szerelt 2.0 literes, 300 lóerős TSI motor elegendő lendületet és energiát biztosít minden lelkes vezető számára, ugyanakkor kifinomultabb és elegánsabb utazást is képes biztosítani, ha szükséges. Ez elsősorban a 4Drive összkerékhajtásnak, a DCC dinamikus alváznak, továbbá a progresszív kormányzásnak köszönhető, az üzemmód-választó pedig lehetővé teszi, hogy a sofőr a saját igényeihez és kedvéhez igazítsa a jármű viselkedését.
CUPRAateca 2020gDe a mai világ nemcsak arról szól, hogy a gépkocsi az úton, hogyan adja le teljesítményét, vannak más igények is, többek között a biztonság területén, melyeket teljesíteni kell. A CUPRA Ateca a legfejlettebb berendezéseket veti be ennek érdekében, a Volkswagen-konszern csapatának legfiatalabb tagjaként.

Az új Ateca vonzereje az új fejlesztések miatt jelentősen nőhet, mivel egy olyan gép kormánya mögött foglalhatunk helyet, amelyik a SUV-ok gyakorlatiasságát a hagyományos nagy teljesítményű autók vezethetőségével és kezelhetőségével kombinálja. Így a vevők az életmódjukhoz tökéletesen illeszkedő, kompromisszumok nélküli gépkocsit találhatnak. Egy olyan autó, mely a lelkes rajongóknak és a mindennapi embereknek egyaránt megfelel, középpontban a CUPRA értékeivel.