Volkswagen Arteon 2020 - Egyből kettő

by Mészáros Gergely

A jövőben az Arteon kétféle változatban lesz elérhető: „a hagyományos” Fastback karosszéria mellé érkezik a kombi fogalmát újraértelmező és nem utolsósorban szemet gyönyörködtető Shooting Brake kivitel. Sőt, akár plug-in hybrid hajtással is meg lehet majd vásárolni az átfogó műszaki frissítésen átesett wolfsburgi szépséget.

A Volkswagen ebben az évben 34 új modellt mutat be. A márka történetében még soha nem volt ennyi premier” – csap bele a lecsóba Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka üzemeltetési igazgatója és kinevezett vezérigazgatója, majd rá is tér a lényegre, az Arteonra. „A Arteon Shooting Brake kiterjeszti modellcsaládunkat az oly fontos középkategóriában. Dinamikus kialakításával, magas funkcionalitásával és modern technológiáival szabványokat állít fel osztályában.”
A wolfsburgi Gran Turismo, az Arteon 2017 óta szerepel a piacon. Most, a „félidei” nagygenerállal párhuzamosan érkezik az új, egyszerre kifejező és avantgárd formavilágú Shooting Brake változat, mely a „klasszikus” fastback modellhez hasonlóan jócskán kiemelkedik az átlagból. Az egybefüggő fénycsíkkal megvadított és egyedi fényszórókkal felvértezett orr, valamint az ugyancsak jellegzetes hátsó zárófényekkel világító far még éjszaka is könnyen felismerhető, harcias hűtőrácsuk és hosszú, széles gépháztetejük formális egységbe forr össze. Az atletikus vonalak jellemzett testvérmodellek azonban csak a B-oszlopig hasonlítanak egymásra, onnan igencsak különböznek egymástól. Míg a fastbacknél a tető és az ablak kontúrjai párhuzamosan lefelé haladnak a B oszlopoktól, és ezzel a kupé-forma szerves részeivé válnak, addig a Shooting Break esetében ezek végig „magasan” maradnak, és végül egy új spoilerben végződnek. Ráadásul az alsó ablakvonal a D-oszlopok irányába felfelé ível, ezzel szűkítve az üvegfelületet, s még dinamikusabbá varázsolva a Shooting Brake farát.

Látványos formavilága ellenére rendkívül funkcionális koncepció az Arteon, melynek alapja a moduláris keresztirányú mátrix (MQB) padlólemez. Ennek előnyeit az első és a hátsó utasok egyaránt élvezhetik, például a hátsó lábtér mérete 1016 milliméter. A Shooting Brake kivitel ráadásul nagyobb fejteret is kínál, természetesen a hátsó sor háttámlája mindkét változatban aszimmetrikusan lehajtható – már alapkivitelben is. A Shooting Brake csomagtartója 565 literes – a raktér takarószintjéig mérve -, szégyenszemre a Fastback ennél két literrel kevesebbet tud felmutatni. Ledöntött hátsó ülésekkel még nagyobb lesz az eltérés a SB javára, 1632, illetve 1557 liternyi, maximum 2090 milliméter hosszú poggyász fér be az első ülésekig.
volkswagenarteon 2020kA vezetői környezet, a „pilótafülke” még a korábbinál is exkluzívabb, ugyanakkor az összes berendezés egyértelműen és egyszerűen kezelhető. Így például az automatikus légkondicionáló érintőcsúszkákkal kezelhető, de az új volán különböző funkciói is érintésvezérléssel működnek. Ugyanilyen modern megoldás, hogy az „Apple CarPlay” és az „Android Auto”alkalmazások vezeték nélkül integrálhatók az autóba az „App-Connect Wireless” segítségével, a bennülők zenei szórakoztatásáról pedig egy 700 wattos csúcskategóriás Harman/Kardon hangrendszer gondoskodik. A neves márka szakemberei kifejezetten az Arteonhoz, valamint az Arteon Shooting Brake-hez igazították a hangzásvilágot. Szintén érdekes opció az akár 30 színben beállítható háttérvilágítás is, a műszerfal-panelt és az ajtók burkolatait megszínező fények nyilvánvalóan nagyban hozzájárulnak a kellemes atmoszférához. „A fény lesz az új króm.”
volkswagenarteon 2020sA műszaki innovációk az erőátvitelben és az IQ.DRIVE segédrendszeriben is megtalálhatók. Újdonság például az opcionális Travel Assist rendszer, mely a 0-tól 210 km/h-ig tartó sebességtartományban részlegesen automatikus vezetést tesz lehetővé. A „TA” szerves részeként a prediktív sebességszabályozó ACC észrevehetően kényelmesebbé teszi a vezetést az útépítéseknél és stop-and-go forgalmi szituációkban. Az adaptív sebességtartó automatika a sebességkorlátozásokra, városokra, kanyarokra, körforgalmakra és kereszteződésekre reagál a tempó megfelelő korrekciójával. A Lane Assist sávtartó eközben a sáv közepén tartja a járművet. Feltétlen említést érdemel még a gyalogosvédelemmel bővített Autonóm Vészfékezés Asszisztens. A külön rendelhető Rear View hátrameneti kamerát tovább fejlesztették: a Corner View funkció mellett egy speciális utánfutó nézetet is kínál, a vonófej felülnézetét mutatva könnyíti meg az utánfutó felszerelését.

Mindemellett az Arteonban egy plug-in hybrid hajtáslánc is bemutatkozik a megszokott motorok mellett. A tisztán elektromos hatótávolság hosszúságának köszönhetően az Arteon eHybrid és Arteon Shooting Brake eHybrid járművezetői képesek lesznek a napi vezetési távolságok helyi nulla emisszióval történő megtételéhez. A sorozat zászlóshajója azonban az Arteon R lesz. Ezzel a modellel a Volkswagen a prémium kategóriát célozza meg. Nem pusztán a nagyobb teljesítménye miatt izgalmas, hanem az is, ahogyan azt hajtóerővé alakítja. Az R-Performance Torque Vectoring technológia - a szelektív keréknyomaték vezérlés révén – változóan osztja el a nyomatékot a tengelyek és a hátsó kerekek között, a vezetési helyzettől függően. További részletekkel a magyarországi premiert követően jelentkezünk, addig lehet gyönyörködni a wolfsburgi szépségek képeiben.