LEGO TECHNIC Land Rover Defender 42110 - Egyedi színekben

by Buday Dénes

Meglepő módon még a valós modell autószalonba való érkezése előtt piacra dobta a Lego az új Defender kicsinyített mását. A kicsi szó egyébként csak az eredeti mérethez képest értendő, de mint már a készlet dobozának a méreteiből sejthető, a „játék” nem is olyan apró. Azt is eláruljuk „előre”, hogy az összeszerelés végeztével a mérlegelésen 1,8 kilogrammot mértünk. Az alapot a Defender rövidebb tengelytávú változata, vagyis a 90-es széria adja, felszereltségben pedig az Explorer Pack jelenti a kiindulópont, ami könnyen felismerhető a tetőcsomagtartóról hozzá kapcsolódó oldaldobozról és a külön hozzárendelhető létráról. De a valóságban az Explorer Packhez lemezfelnivel kapnánk az autónkat, hiszen egy kemény terepes verziót tisztelhetünk a „személyében”, csörlővel az orrán és sok plusz extra védelemmel, a terepkárok mérséklése érdekében. Azonban, hogy a polcon is jól mutasson, a LEGO „tervezői” belecsempészték az Urban Pack fekete felnijeit a készletbe, ráadásul nem terepre való, alacsony oldalfalú gumikkal. Emellett a kerékív sem fekete, hanem színre fújt. Ezen ugyanakkor tudunk változtatni: a Technic Lego múltjában vannak komoly terepjárók, igazi terepgumikkal, lemezfelni utánzattal. Ha van a polcunkon ilyen (s miért ne lenne), egy mozdulattal kicseréljük, és máris egy igazi Explorer Pack áll előttünk „teljes valójában”.

1. Minden most kezdődik el, a 2573 db-os készlet hatalmas dobozban kapott helyet, szokásos Legos formátumban. A doboz mérete is sokat ígér, 58 cm széles és 48 cm magas, mélysége picivel több, mint 8 cm.
2. A doboz hátulján találjuk a részleteket, mit is fog tudni autónk, milyen játszási értéke lesz, vagy hogy fog mutatni kiállítási darabként. Nincs gond, 12 éves kisfiam azonnal kiszúrta, hogy kormányozható, de hagyományosan a tetején lévő kiállással. Ha viszont dísztárgy lesz belőle, akkor a „kormánymű” egy laza mozdulattal kiszerelhető és a nyitható, sötétszürke tetőboxba rejthető.

 

3. Alig 489 oldalas „mű” vár ránk, amely igazán részletesen mutatja meg nekünk, hogyan kell összerakni. Így is nagyon kell figyelni, mert könnyű hibázni.

 

4. Ez az egyes csomagkészlet 2/3-a, itt már láthatóan kialakították a hátsó futómű oldalanként független alkatrészeit, beépítésre került a három differenciálműből az egyik, majd annak tetejére egy működőképes sebességváltó. Igaz, hogy utóbbi csak 4-fokozatú, de a Lego elmondása szerint az eddigi legkifinomultabb szerkezet, amit terveztek.
5. Itt már az elkészült egyes csomag látható, keretet kaptak a mechanikus alkatrészek. A kerekenkénti két rugó tetemes súlyra utal. Láthatók még oldalt kilógva a négy kerékhajtáshoz a tengelyek, amelyek szervesen csatlakoznak a difihez.

 

6. Elkészültek az Defender orrában lévő forgó alkatrészek, mégpedig felül a hathengeres soros erőforrás, amelynek főtengelye nyomokban zöld himbákat tartalmaz. A hat henger azt jelenti, hogy ez a valóságban egy P400-as modell, háromliteres benzines erőforrással, a csúcson járva 400 lóerővel. A gyári adatok szerint hat másodperc alatt éri el a százas tempót, és valahol 200 km/h a végsebessége. Ahogy Legoban sem volt eddig Defender, úgy a valóságban sem láttunk még ilyen gyors gyári modellt. Továbbá itt már csatlakozik hozzá az automataváltó és terepváltó is.
7. Az ülés külön is megér pár szót. Bár valójában nem lehet megválasztani az üléseket a különböző felszereltségi szinteken, de itt egy igényes, jól megtervezett egységről van szó, állítható fejtámlával. A hátsó sorban is jól kivehető, hogy háromszemélyesre tervezték, és támlája egyben előre is dönthető. Jelen esetben a váltó mechanikus működésének látványa érdekében.
8. Egységben az erő, beépítésre került a második csomag összes alkatrésze, már csak a karosszéria elemei vannak hátra. Ez pontosan a 400. lépéstől kezdődik, a 236. oldalon. Így picivel, de túl vagyunk az építés felén. Megállapítható, hogy minden perc élmény, s a nagyon részletes útmutatónak köszönhetően eddig hibamentesen és gyorsan tudunk haladni. De egy kis negatívum - gondolom - belefér. Látványra így már csupaszon is mindenképp megragad minket a Lego Defender, a műszaki megoldások viszont már kevésbé, nem egyértelmű a váltó és a terepkapcsoló működése, és erre a vastag katalógusban sem szenteltek külön helyet. Ráadásul a dobozon is látható, hogy a Defendert a 11+ kategóriában sorolták, így egyáltalán nem biztos, hogy aki építi, az tudja is, hogy mit épít valójában. Szerintem ez belefért volna egy ilyen kaliberű szettbe, összeépíteni ezeket mindenképp érdekes, de működésének elmagyarázása még jobb lett volna a laikusok, de akár autóbolondok számára is.
9. Csak négy kipufogó kivezetés jár a hat hengerhez, sebaj, így is nagyon tetszetős egy „kocka” gyártóhoz képest a motortér, valamint klassz, ahogy kombinálódnak a beépített csörlővel az alkatrészek, elektromos motor hiányában kézzel mozgatjuk a csörlőt.

 

10. Felkerült rá a hatalmas fehér tető, amely választható opció, a valóságban kérhetünk karosszéria színével egyezőt, de lehet fekete vagy mint játékunk estében, fehér. A csomagtérajtó is a helyére került, amely a pótkerék tekerésével és egy működő zárszerkezet segítségével nyitható és zárható. A zárszerkezeten belül egy kis gumi segítségével ugrik vissza a zár mindig a helyére.
11. Az ajtóval is végeztünk, belül matricákkal helyettesítik a belső burkolatot, de minden megvan, aminek ott kell lennie, felszerelt állapotban akadálymentesen mozgatható.

 

12. Már csak az orr hiányzik, ehhez a négyes csomag pakkot kell kibontani, ami az kocsi elejének a részeit és a tetőcsomagtartót tartalmazza. A képen jól látszik, hogy van benne anyag rendesen, fogaskerekek mindenhol.
13. Kész, gurul a verda! Nagyon szépre sikeredet a frontrésze is, valóban mind igazi. Még az el nem készült tetőcsomagtartó hiányában is ilyen lenne az Urban Edition változat a 19 colos fekete felnikkel, persze a csörlőt leszámítva. A konfigurátor szerint egyetlen, a Pangea Green zöld szín a kínálatban, amivel erősen hasonlítanak egymásra. Okos megoldás, hogy eredetiben is van az ajtók elött légbeömlő, ami a Lego változatban is megjelenik.

 

14. A kormány is erősen hasonlít az igazira, de a középkonzol nem ilyen magas. Idekerültek a sebességváltó különböző állítási lehetőségei és a felező kapcsolója, a valóságban itt rakodótereknek alakítottak ki helyeket, illetve a 90-es modell rendelhető hatszemélyesként is, olyankor ott egy ülés foglalja a helyet.
15. És akkor, íme: teljes pompájában az új Defender jellegzetességével, az oldaldobozzal és túloldalon a kihajtható létrával. A doboznak funkciója is van, ha nem szeretnénk a kormány tető kivezetését használni, egy mozdulattal kivehető és a dobozba tehető, így nem veszik el.

 

16. Szürke lapok, vagyis trepnik is járnak hozzá, ha elakadnánk vele a laza homokban. Van még „mindent vivő” lehajtható létra, hogy feljussunk a trepnikhez.

 

17. A kép egy kerti szék párnáján készült, hátsó tengelynél jól látszik, hogy belesüpped a szivacsba, van súlya rendesen, értelmet nyert kerekenként a két-két rugó, ami erőlködve, de egyenesben tartja a Defendert.

 

18. Nem csalódtunk, szép, igényes és arányos modellt alkottak a Legónál, tökéletesen képviseli mindkét márkát. 498 oldal átlapozása után készült el. Oldalunkon hamarosan az igazi modellt is bemutatjuk, reményeink szerint hasonló örömmel és sikerrel, de mindenképpen ilyenforma lendülettel fogunk hozzá.

 

19. 43 cm hosszú, 21 cm széles, és a tetőcsomagtartóval együtt 24 cm magas, valamint 1,8 kilogramm a Lego Defender. Elsőre nem is tűnik fel, de elég sok matricát kellet felragasztani a végeredmény érdekében, erre különös figyelmet kell fordítani.