Lexus LS 2021 - "Nagygenerál"

by Mészáros Gergely

Továbbfejlesztett formában, többek között különleges fényezéssel, átdolgozott belső térrel, tökéletesített vezetőtámogató technológiákkal, valamint még kifinomultabb működésű főrendszerekkel folytatja pályafutását a Lexus zászlóshajója, az LS.

Harminc év alatt mintegy 870 ezer példányban talált gazdára a Lexus luxusszedánjából, az LS-ből. Az elődök küldetését folytatva a jelenlegi, ötödik generációs modell 2020 végétől még nagyobb tudással és még magasabb szintű kényeztetéssel várja az utasait. Nézzük a részleteket!
Az LS formavilága minimális mértékben változott csupán a modellfrissítés során: az első lökhárítók sarkában függőleges karaktervonal jelent meg, míg alsó szegélyüket mostantól diszkrét krómsáv teszi hangsúlyosabbá. Emellett a hűtőmaszk sötétebb árnyalatot kapott, hátul pedig a lámpatestek krómdíszítése zongoralakk betéteknek adta át a helyét. Annál radikálisabb viszont az az optikai hatás, amelyet a vadonatúj Gin-ei Luster fényezés alkalmazásával értek el. Az alumínium szemcsékkel telített festékanyagot ultramodern fényezési eljárással viszik fel a lemezekre, ahol tükörsimaságú bevonatot képez. A Gin-ei váratlan intenzitással reagál a környező fényviszonyok változására, és már egészen kis fénynél is drámai ragyogásba kezd.
A fények és színek játéka a belső tér hangulatát is alapvetően meghatározza. A tervezők kezét itt az „ezüsthíd”jelenség – azaz a telihold által a vízfelületre rajzolt, folyamatosan táncoló fénysáv – vezette, amikor is a japán kézműves hagyományok szellemében megalkották az ezüst szálakkal átszőtt brokát és a szikrázóan ragyogó platinalevelek kontrasztjával elegáns vizuális játékot teremtő Nishijin & Haku ornamentikát.
Ha már az utastérben „ülünk”, feltétlenül említést érdemel az Apple CarPlay és Android Auto technológiákat alkalmazó okostelefon-integráció, amely már kétirányú vezérlést tesz lehetővé: nem csak a képernyőről kezelhetők a telefonos funkciók, hanem a kijelző és a multimédiás rendszer is vezérelhető az utasok okostelefonjáról. Ehhez kapcsolódóan a kormánykeréken és a középkonzolon elhelyezett kapcsolók megjelenése is módosult: egységes fekete színük letisztultabb megjelenést és ebből eredően egyszerűbb kezelhetőséget eredményezett. A középkonzol egyébként kiegészült egy hagyományos nyomógombbal is, ezzel azonnal megjeleníthető a központi képernyőn az ülések és a kormánykerék fűtését vezérlő menüsor – ez biztonságosabbá és sokkal gyorsabbá teszi a funkciók kezelését.
lexusls 2021lA „nagygenerál” további fontos újdonsága a „Lexus Teammate” bevezetése: a minden eddiginél fejlettebb vezetőtámogató technológiai csomag holisztikus kapcsolatot teremt a vezető, az autó és közös környezetük között. Az új rendszer képes megállapítani a jármű helyzetét a sávon belül éppúgy, mint a környező járművekhez viszonyítva, és a különböző manőverek (pl. előzés vagy ívmenet, illetve parkolás) során a gyakorlott vezetőktől elvárható, megnyugtató magabiztossággal és biztonságos stabilitással irányítja az autót. Ezek a részleges autonóm mobilitási funkciók a későbbiekben szabadon bővíthetők és frissíthetők, így a Lexus Teammate együtt fejlődhet a technológia vívmányaival. Ezen felül a 2019-es Lexus RX-ben debütáló, forgótükrös BladeScan adaptív távolsági fényszóró is megjelenik az LS-ben. A technológia minden más hasonló berendezésnél pontosabban, finomabban és természetesebb módon világítja meg az utat, a tereptárgyakat és akadályokat, miközben tökéletesen kitakarja a szemből érkező vagy előttünk haladó járműveket. Szintén a láthatóságot javítja az LS mögötti területet megnövelt méretű, nagyfelbontású kijelzőn megjelenítő, digitális visszapillantó tükör.
lexusls 2021dA Lexus LS születése pillanatától fogva a kifinomult, zaj- és rezgésmentes autózás egyik mértékadó típusa, ezért magától értetődő, hogy a gyár mérnökei minden fejlesztésnél egyre magasabbra emelik a lécet. Ez történt most is: módosították például a defektmentes abroncsok saját rugózási jellemzőit, áthangolták a motorbakok csillapítását, mélyebbre nyúló öltésekkel varrják az üléskárpitokat, illetve módosították az ülőlapok uretánrétegének konzisztenciáját a még komfortosabb utazás érdekében.
lexusls 2021zsEzeken a mechanikus jellemzőkön kívül módosították a hibrid, illetve a benzinmotoros hajtásláncok vezérlését is. Az előbbinél a leggyakrabban használt sebességtartományokban az eddiginél nagyobb mértékben támaszkodik az elektromos hajtásra a rendszer, míg az elinduláskori gyorsulásnál csökkentették a megengedett legnagyobb fordulatszámot, így finomabban, zajmentesebben közlekedhetünk a limuzinnal. Az LS 500 benzinmotornál megnövelték a forgatónyomatékot, lerövidítették a váltások időszükségletét, illetve kiterjesztették az egyes fokozatok fordulatszám-tartományát, így ritkábban kapcsol vissza az automata váltó. A végletekig csillapított zaj- és rezgésélményt aktív hangszabályozással, illetve motorhang-erősítéssel koronázták meg. A modellfrissítésén átesett zászlóshajó az év végén kerül a Lexus kereskedésekbe.