Audi Q5 2020 - Tökéletesítve

by Mészáros Gergely

A Q5 már évek óta a prémium középkategória egyik legkeresettebb szabadidő-autója az európai piacokon. Az Audi most még vonzóbbá varázsolta népszerű modelljét, melyen a digitális OLED technológiával szerelt hátsó világítótestek is bemutatkoztak.

Az Audi Q5 erőt és biztonságot sugárzó megjelenését még a korábbinál is szembetűnőbb Q identitás határozza meg, méghozzá az olyan részleteknek hála, mint a laposabb, s minden eddiginél szélesebbek tűnő nyolcszögletű Singleframe hűtőrács vagy a nagyobb oldalsó légbeömlők. A LED fényszórók is hozzák a formájukat, ugyanakkor a felső részükben a nappali menetfény új világítási képet kapott. Átdolgozták a küszöbbetéteket is, ennek köszönhetően oldalnézetből a Q5 formája karcsúbbá vált, ráadásul a szabadmagassága is nőtt. A SUV hátsó részén is található egy új stíluselem, mely a lámpák és az új diffúzorbetét között húzódik vízszintes síkban.
S ha már a Q5 fenekénél tartunk, érdemes néhány szót a hátsó világítótestekre is „pazarolni”, mivel a következő generációs, digitális OLED technológia most először érhető el. Az OLED-ek kiemelkedően hatékony szerves fénykibocsátó diódák, nagy előnyük, hogy homogén világítási felületet biztosítanak. A felárért elérhető opció három, egyenként hat részre osztott elemre tagolódik, ami lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy különböző képeket és formákat jelenítsenek meg általuk. A vásárlók három különböző világítási kép közül választhatnak, mindegyikhez saját, egyedi tervezésű hazavezető (Coming-Home/Leaving-Home) fény tartozik, emellett „dynamic” üzemmódban is változik a forma. Ráadásul egy közelségérzékelővel is felszerelték, amikor a forgalom egy résztvevője két méternél közelebb ér a Q5-höz, az összes OLED egység felkapcsol. Elöl egyébként LED-es fényszórók világítják meg az utat, opcióként azonban Matrix LED változatok is választhatók.
Feltétlen említést érdemel még, hogy két extra dizájncsomag is rendelhető a Q5-höz: az „advanced” kivitel a Singleframe hűtőrács függőleges, króm rácsozású hűtőráccsal és ezüst borítású alvázvédelemmel „vakít”, az „S line” esetében viszont méhsejt-mintázat díszíti a Singleframe maszkot és króm csík keretezi a hátsó diffúzort. Továbbá két új - district zöld és ultra kék - fényezéssel is gazdagodott a színpaletta.

Az utastérben a hangsúlyosan vízszintes kialakítás a tágasság és a világosság érzetét kelti. Egy szoborszerűen megformált, elegánsan ívelt dekorbetét választja ketté a műszerfal felső és alsó részét, amelynek középpontjában az új, szabadon álló, akusztikus visszajelzést kínáló MMI touch kijelző áll. A középkonzolon található korábbi forgatható nyomógomb eltűnt, helyét most egy tárolórekesz foglalja el. A vevők a kabin belső dizájnját illetően is több kivitel közül válogathatnak, az alapon túl egy egy „design selection” és egy „S line” verzió is a rendelkezésükre áll.
audiq5 2020interior04Az új vezérlőegység mögött egy teljesen új központi egység dolgozik. A moduláris infotainment platform (MIB 3) harmadik generációjának számítási teljesítménye tízszerese az előd, MIB 2 teljesítményének. A kínálat csúcsán nyilvánvalóan az Audi virtual cockpit plus áll, mely nagyfelbontású, 12,3 col átmérőjű digitális kijelzőjén három különböző grafikai elrendezést képes megjeleníteni. Az alapfelszereltség része szabad szöveges keresést is felajánló központi, 10,1 col átmérőjű MMI touch kijelző is. A vezető eldöntheti, hogy a karaktereket és betűket kézzel vagy hangvezérléssel viszi be, utóbbit segíti, hogy a rendszer a hétköznapokban előforduló kifejezések széles skáláját megérti.
audiq5 2020interior02Az Audi connect online szolgáltatásai szorosan összekötik az Q5-öst az internettel és a közlekedési infrastruktúrával. A navigációs rendszer a Google Earth nagyfelbontású műholdképeit mutatja, sávra lebontott forgalmi információkkal és forgalmi előrejelzésekkel együtt. A DAB+ digitális rádió szintén széria, míg Amazon Alexa hangvezérléses szolgáltatása Alexa több ezer ismeretéhez jelent hozzáférést. Az Audi connect Car-to-X szolgáltatásaival nem lesz nehéz találni egy útmenti parkolóhelyet vagy élni a jelzőlámpák kommunikációjával és kihasználni a zöld hullám adta lehetőséget. A myAudi alkalmazás pedig tartja a kapcsolatot az autó és a felhasználó okostelefonja között. Az új Audi Q5 egyik fontos újdonsága az „igény szerinti funkciók” elérhetősége, ezáltal az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a vásárlás után is az olyan funkciókhoz, mint például az „MMI Navigációs rendszer plus” és az „Audi okostelefon interfész”.
audiq5 2020interior104,68 méteres hosszával a megújult Q5 most 19 milliméterrel hosszabb az elődjénél, elsősorban a nagyobb lökhárítói miatt. Változatlan maradt szélessége (tükrök nélkül 1,89 méter), illetve a magassága (1,66 méterre). 2,82 méteres tengelytávja pedig igazán nagyvonalú helykihasználást garantál. Opció a hosszirányban mozgatható, állítható háttámlájú „plus” hátsó üléspad is, megvásárlásával a csomagtér mérete 550 és 1550 liter között mozog.
audiq5 2020dzIntelligens anyagösszetételének köszönhetően a Q5 büszkélkedhet szegmensének egyik legkönnyebb karosszériájával, míg 0,30-as légellenállási együtthatója kategóriájának egyik legjobb értéke. A tovább finomított aeroakusztikának hála kiemelkedően csendes belső térben foglalhatnak helyet a Q5 utasai.
audiq5 2020motorA tökéletesített prémium SUV az európai piacokra az Audi Q5 40 TDI modellel érkezik. Erőteljes, kétliteres, négyhengeres dízel aggregátja 150 kW (204 LE) teljesítményre és 400 Nm nyomatékra képes. Visszafogott üzemanyagigényéhez a mild-hibrid rendszer is hozzájárul, a szíjhajtású indítógenerátor (Riemen-Starter-Generator, RSG) táplálja a 12 voltos fedélzeti hálózatot, ami magában foglalja a kompakt lítium-ion akkumulátort. A lekapcsolt motorral történő vitorlázás és a start-stop rendszer használata 0,3 literes üzemanyag megtakarítást eredményez 100 kilométerenként, miközben álló helyzetből 7,6 másodperc alatt gyorsít 100 km/h-s tempóra, legnagyobb sebessége pedig 222 km/h. A nyomatékos dízel aggregát nem csupán hatékony, hanem tiszta is: teljesíti az EU 6 AP és a legújabb Euro 6d-ISC-FCM kibocsátási normát.
audiq5 2020aAz Audi Q5 40 TDI erejét egy hétfokozatú S tronic sebességváltó továbbítja az ultra technikával szerelt quattro összkerékhajtás felé. Normál körülmények között a rendszer a teljes nyomatékot az első kerekekhez irányítja. Szükség esetén azonban a hátsók is bekapcsolódnak a hajtásba. Később további erőforrások is érkeznek, kettő közülük a négyhengeres TDI valamely variációja lesz, ezeken kívül még a V6 TDI és a 2.0 literes TFSI erőmű lesz megvásárolható.
audiq5 2020gSportos és komfortos: a kiegyensúlyozott futómű a Q5 egyik nagy erőssége. Az első és hátsó többlengőkaros felfüggesztés különösen könnyű, ez nagyban javítja a kezelhetőséget és a hatékonyságot. Kívánságra Audi dinamikus kormányzással, netán sportfutóművel szerelik fel a szabadidő-járművet.
audiq5 2020cA számos rendszer karakterisztikáját befolyásoló Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer ugyancsak az alapfelszereltség része. A pilóta hét profilt állíthat be, többek között off-road üzemmód mellett is dönthet. Végül, de nem utolsósorban a Q5 fejlett vezetéstámogató asszisztensek széles armadájával vigyáz a bennülők életére. Az Audi pre sense city rendszer segít elkerülni a jármű előtt haladóval történő ütközést vagy mérsékli annak következményét. Van még kanyarodás-asszisztens, ütközést megelőző asszisztens és kiszállás-figyelmeztető, az adaptív menetasszisztens pedig a hosszabb utazások alatt segít a vezető mentesítésében a gázadást, fékezést és sávtartást illetően.

Az Audi Q5 Mexikóban, a San José Chiapa településen található üzemben készül és a nemzetközi piacokra 2020. őszén érkezik. A vevők most egy különleges, „edition one” névre hallgató változatban is megrendelhetik a Q5-öst. A különleges kivitel egyedi dizájn elemekkel hangsúlyozza sportos megjelenését, ilyen például a fekete Audi jelvény a jármű első és hátsó részén illetve a hátsó ajtókon, a fekete tetősínek, a külső visszapillantó tükrök fekete háza és a szénszálas ajtóbetét.