Suzuki ACROSS - RAV4 kicsit másképp

by Mészáros Gergely

Az autógyártókra vonatkozó egyre szigorúbb CO2 kvóta eredményeként megérkezett a Toyota RAV4 finoman átdolgozott és Suzuki emblémát viselő változata, a robusztus és sportos megjelenésű Across. A kifinomult plug-in hybrid rendszerrel és E-Four összkerékhajtással felszerelt modell kompromisszummentes teljesítményt és hatékonyságot biztosít egy teljesértékű modern SUV képességeivel és stílusával.

Az ACROSS az első modell, amelyet a Toyota és a Suzuki közötti együttműködés keretében gyártanak a Toyota Motor Corporation jóvoltából, s nem is tűnik rossz „választásnak”. Merész és sportos kialakítása minden oldalról magabiztosságot sugároz: a szabadidő-autókra jellemző sárvédő ívek, a tekintélyt parancsoló nagy hűtőrács, valamint az „előreugró” és ezüst díszítéssel feldobott lökhárító kifejezetten határozott karakterrel ruházzák fel az autót. Közben a Suzuki-kínálatába is tökéletesen belepasszol a dizájn. Feltétlen említést érdemelnek még a távolsági fény-asszisztenssel és LED-es nappali menetfénnyel szerelt LED-es első fényszórók, valamint a csiszolt felülettel és fekete fényezésű berakással virító, 19 colos könnyűfém felnik.
A várhatóan hatféle fényezéssel választható ACROSS belső terét úgy tervezték, hogy teljeskörű komfortot és luxust, valamint magabiztos vezetési élményt nyújtson. Minden részlete jól kidolgozott, az anyaghasználat minőségi, a műszerfal és az ajtók burkolata puha párnázású. A berendezés modern, a divatos műszerpult középpontjában a 9 colos érintőképernyő (és infotainment berendezés) áll, utóbbi az Apple CarPlay, Android Auto és a MirrorLink rendszereket használó okostelefonokkal is kompatibilis.
Nemcsak a beltér első és hátsó ülései kínálnak magas szintű komfortot, de a csomagtér is méretes. A 490 literes kapacitású raktérben simán elfér a család poggyásza, legyen szó bármilyen életstílusról vagy célról. Ráadásként elektromos aljzattal és kiegészítő tárolóval is ellátták. Természetesen a kabin sem nélkülözi a praktikumot, egy csomó tárolóhelyet elrejtettek benne, többek között az első ajtókban és a középkonzolban.
suzukiacross 2020jAz új ACROSS-ban – ha már kicsit Toyota - egy rendkívül kifinomult plug-in hibrid rendszer dolgozik, amely kiváló üzemanyag-hatékonyságot és alacsony CO2-kibocsátást biztosít, gyors gázreakcióval és egyenletes gyorsulással. A hibrid rendszer alapja egy alacsony fordulaton is nagy nyomatékot biztosító, erőteljes, elülső elektromotor, valamint egy lendületes 2.5 literes benzines aggregát. Utóbbi nagy lökettérfogattal és magas sűrítési aránnyal, valamint kettős üzemanyag-befecskendezéssel közvetlen (DI) és szívócső-befecskendezéssel (PFI) rendelkezik. A rendszer összteljesítménye 134 kW, a maximális nyomaték 270 Nm; a padló alatt pedig egy 18,1 kWh (50,9 Ah) kapacitású lítium-ion akkumulátor rejtőzik, ez táplálja a villanymotort.
suzukiacross 2020dzsA plug-in hybrid hajtáslánc négy különböző üzemmódot kínál: a pilóta az EV, az Auto EV/HV, a HV és az akkumulátortöltő mód közül választhat az útviszonyoknak és az akku állapotának megfelelően. EB üzemben nyilván teljes egészében emisszió-mentesen közlekedik az ACROSS, Auto EV/HV és HV beállítások esetén a benzines egység is hozzájárul az energiaellátáshoz, például a gázpedál erőteljes lenyomásakor.
suzukiacross 2020dzEközben az E-Four összkerékhajtási rendszer útviszonytól függetlenül magabiztos előrejutást, megbízható 4x4 teljesítményt nyújt. Ez egy független, 40 kW-os hátsó motorral működik, melyet összehangoltak az első erőforrással, annak érdekében, hogy az első és hátsó nyomaték közötti arányszámot 100:00 és 20:80 között tartsa. Az E-Four rendszer központi eleme a rendkívül kifinomult integrált összkerékhajtás-szabályozó rendszer (AWD Integrated Management, AIM), amely nemcsak a nyomatékelosztást, hanem a váltóvezérlést, a kormányrásegítést (EPS), valamint a fék- és gázadagolást is szabályozza. „Ösvény” üzemmódban például az automatikus differenciálmű-vezérlés lefékezi azokat a kerekeket, amelyek elvesztik a tapadást, és a nyomatékot átirányítja az úttesttel érintkező kerekekre.
suzukiacross 2020aMindezen túl az ACROSS-t a legújabb vezetéstámogató asszisztensekkel is felvértezték. A legfontosabb biztonsági funkciók közé tartozik az ütközés-megelőző rendszer (PCS), a sávkövetési funkció (LTA), és az adaptív tempomat (DRCC), amelyek milliméteres hullámhosszú radart és egylencsés kamerát használnak. A Toyota és a Suzuki közötti együttműködéséből megszületett ACROSS értékesítése 2020 őszén kezdődik meg Európában.