Honda Civic TypeR Limited Edition - Körrekord Suzukában

by Mészáros Gergely

Rekordot döntött a suzukai versenypályán minden idők legextrémebb Type R modellje, a Civic Type R Limited Edition: mindössze 2 percre és 23,993 másodperc alatt körbeért a legendás japán aszfaltcsíkon. Ennél gyorsabban sorozatgyártású, elsőkerék-hajtású autónak még nem sikerült teljesítenie a távot.

A Suzuka Circuit sokak szerint az F1 legizgalmasabb állomása, nem mellesleg 1962 óta a Honda járműveinek és erőforrásainak fontos teszthelyszíne. Építését a vállalat alapítója és egykori elnök-vezérigazgatója, Soichiro Honda irányította, itt hangzott el híres mondata is: „Egy automobil nem fejleszthető anélkül, hogy próbára ne tennénk versenypályán.” Az 5,8 km hosszú, nagy sebességű sikánjairól és nehéz kanyarjairól ismert Suzuka Circuit egy szabálytalan nyolcast ír le, érdekessége, hogy utolsó, 1,2 km-es szakasza átfut a 14. kanyar alatt.
Kis tömegű alkatrészeivel, valamint továbbfejlesztett felfüggesztésével és kormányzásával a „lecsupaszított”, pályahasználatra optimalizált Civic Type R Limited Editionből a végsőkig kitolta az elsőkerék-hajtású konstrukció határait, amit az is bizonyít, hogy a világ talán legnehezebb versenypályáján bizonyult a legfürgébbnek. A pályacsúcsot felállító, kísérleti kocsiként használt Type R Limited Edition 2020 februárjában nyerte el végleges formáját. Műszaki jellemzői megegyeznek a sorozatgyártású változatéval, a fejlesztők nem hajtottak végre módosításokat és teljesítményét sem fokozták.
Hideki Kakinuma, a Civic Type R fejlesztéséért felelős csapat vezetője elmondta: „A Type R Limited Edition a Honda elkötelezettségének bizonyítéka. Azért alkottuk meg, hogy a vezetés kvintesszenciáját nyújtsuk az autózás szerelmeseinek... egy olyan modellt, ami minden képzeletet felülmúl. A tervezőcsapat tagjai, közöttük én is, a motorsport megszállottjai, s azért dolgoznak, hogy a Civic Type R nemzedékről nemzedékre egyre tökéletesebb sportautóvá váljon.”

A Civic Type R alapjaira épülő Limited Edition-ből csupán százat értékesít a márka Európában. A pályahasználatra optimalizált, a „hagyományos” testvéreinél körülbelül 10 kilogrammal könnyebb újonc 20 colos kovácsolt BBS könnyűfém kereken, illetve nagy tapadású Michelin Cup 2 abroncsokon gördül, amivel közúton is egyedülálló teljesítményt nyújt. Hogy a futómű tökéletesen passzoljon az új kerékgarnitúrához, s a lehető legpontosabban irányítható legyen az autó, a lengéscsillapítókat és a kormányművet is optimalizálták a japán vállalat mérnökei. Többek között az Adaptív Lengéscsillapító Rendszer vezérlőprogramja rövidebb idő alatt dolgozza fel az útviszonyokról kapott adatokat, ami gyorsabb reakciókat, könnyebb kezelhetőséget és jobb menetkomfortot eredményez.

„A tesztelés során kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a kétrészes, úszóágyazású tárcsák révén nagyobb és precízebben adagolható a fékerő, pont úgy, ahogyan azt a vezető elvárja” – osztotta meg gondolatait Kakinuma san. – „Mindezt megfejeltük a fékerő-elosztó optimalizálásával, így jelentősen csökkent a lassítással töltött idő és páratlan kanyarsebességet sikerült elérnünk. Ez – miként az eredmények mutatják – rendkívül fontos volt a híres-hírhedt S-kanyar és a Kanálkanyarként ismert második ív gyors abszolválásához. Fontos, hogy a fékteljesítmény növeléséhez a Michelin Cup2 abroncsok messze átlagon felüli tapadása, no meg a futóműrendszer és a kormánymű optimalizálása is nagyban hozzájárult, hiszen még hatékonyabb, dinamikusabb és kezelhetőbb lett az autó, s kiszámíthatóbban viselkedik a gyors irányváltásoknál, beleértve Suzuka S-kanyarjait is. A kovácsolt, kis tömegű kerekeknek hála számottevően csökkent a rugózatlan tömeg, ezáltal stabilabb az autó gyorsítás közben, például a két szűk Degner és a híres 130R kanyar kijáratánál. A hatékonyabb motorhűtés ugyancsak elősegítette a 320 LE-s csúcsteljesítmény kiaknázását, valamint a nagyobb végsebesség elérését a célegyenesben. Mindent egybevetve a továbbfejlesztett műszaki csomag hatalmas előrelépést jelent, ezt bizonyítja a Civic Type R Limited Edition ereménye a Suzuka Circuit versenypályán is” – zárta sorait.”
hondacivictyperlimitededition laprecordatsuzuka01Az új Limited Edition mozgatását is a Civic Type R 2.0 VTEC TURBO erőforrásra bízták, amely 320 LE-s csúcsteljesítménnyel (6500 fordulat/perc) és 400 Nm-es legnagyobb forgatónyomatékkal (2500-4500 fordulat/perc) kápráztatja el a pilótát. Az elképesztő motorerőnek hála mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, és rugalmassága is páratlan.
hondacivictyperlimitededition laprecordatsuzuka05A feltűnő személyiséghez látványos szín dukál, ezért a Civic Type R Limited Edition csak az új, exkluzív Sunlight Yellow fényezéssel rendelhető meg. További jellegzetessége, hogy feketekróm bevonatú embléma díszeleg a csomagtérajtón, és fényes feketében pompázik a tető, a két külső tükör, valamint a motorháztetőn elhelyezett légbeömlő is. Az utastere is a japán márka motorsportok iránti szenvedélyéről árulkodik: a piros kagylóüléspár és a szintén piros Alcantara-bevonatú kormány éppúgy a versenyek világát idézi, mint az autó gyártási számával ellátott plakett. A volán kifejezetten jó fogású, akárcsak a korábbi nemzedékeket idéző, könnycsepp formájú váltógomb. Pályaorientált autóról lévén szó, az infotainment rendszert és a légkondicionálót – tömegcsökkentési okokból – kiszerelték, a hátsó üléseket viszont bennhagyták, hogy a Limited Edition megőrizze azt a kimagasló használati értéket, ami a Civicet világszerte közkedveltté tette.
hondacivictyperlimitededition laprecordatsuzuka06Kakinuma-san végül így összegezte a gondolatait: „A fejlett Civic Type R, melyet a fejlesztés kezdetén elképzeltük, ma már valóság, és bevallom, lenyűgöz az eredmény, amit elértünk. Az új Civic Type R küldetése, hogy elődjeihez hasonlóan a tökéletes, ultramodern sportautó szinonimája legyen. Ezzel persze nincs vége a kalandnak, a jövőben természetesen folytatódik a fejlesztés. Úgy gondolom, hogy olyan megoldásokat sikerült kidolgoznunk, amelyek még hatékonyabb működést és még átütőbb vezetési élményt garantálnak a Civic Type R-tulajdonosoknak. Jó szórakozást!”