Nissan Ariya - Új korszak

by Mészáros Gergely

Dinamikus gyorsulás, egyenletes, csendes működés, valamint hívogató, lounge-szerű belső kialakítás jellemzi a Nissan első teljesen elektromos coupé crossoverét, az Ariyát. 500 kilométerre becsült hatótávjával ráadásul tökéletes társ a mindennapi közlekedés és a hosszabb autóutak során egyaránt.

Az Ariya az első modell, amely a Nissan új – mint elektromos autó márka – identitását képvisel. Egyúttal egy új korszak követe, melyben az elektromosítás, az optimalizált zöld platformok mellett a Mesterséges Intelligencia is általános lesz. „Az Ariya testesíti meg lankadatlan szenvedélyünket, melynek egyetlen célja az, hogy ügyfeleink életét jobbá tegyük” - mondta az újdonságról Ashwani Gupta, a Nissan globális operatív igazgatója. „Élvonalbeli formatervezés, erős, felvillanyozó hajtáslánc, letisztult, modern belső tér, csordultig töltve fejlett technológiával; az Ariya nemcsak vezetője számára komfortos, hanem minden utasának.” Nézzük a részleteket!
A crossover karosszéria és az elektromos hajtás ötvözete új dizájnfilozófiát hoz a Nissan életébe: a letisztult, modern és elegáns karosszéria az Időtálló Japán Futurizmus szellemében készült, többek között tradicionális japán, 3D hatású, „kumiko” mintájú sík felületekből megálmodva. Ilyen például az újragondolt frontrész is, mely a ProPILOT vezetéstámogatói rendszer technológiát is fedi. A megvilágított Nissan logó is vadonatúj: kör alakja a napra, mint égitestre utal, egyszerre kifejezve a hagyományok iránti tiszteletet és a jövőorientáltságot, az eMobilitás felé való elkötelezettséget. A fényszórók sem hétköznapiak, az első LED-es lámpatesteket 20 milliméteres mini projektorok alkotják, miközben a hátsó egységek egybefüggő vonalként jelennek meg. Nemcsak látványos és érdekes az Ariya megjelenése, de aerodinamikai szempontból is kifejezetten hatékony a karosszéria, különösen a szabadidő-autókhoz képest. Ebben nyilván a kupés tetőívnek is szerepe van, ugyanúgy, mint a sík padlólemeznek, csak utóbbi nem annyira szembetűnő. A tökéletes összképhez természetesen az alapra 19, illetve opciós 20 colos felnik is hozzájárulnak, akárcsak a divatos két-tónusú fényezések.

Az Ariya belseje legalább annyira izgalmas, mint a külseje, a sajtóanyag egyenesen úgy fogalmaz, hogy „jobban hasonlít egy csillagközi űrhajó társalgójára, mint egy hagyományos gépjármű utasterére.” Az biztos, hogy a Nissan elektromos platformja kifejezetten jó helykínálatot biztosít, például a hajtáslánc alkotóelemeinek kompaktsága lehetővé tette, hogy a kabin hőmérsékletét szabályozó rendszer is a gépháztető kerülhetett. S mivel az akkumulátor az alváz alján helyezkedik el, teljesen sík lehet a padló, a keskeny profilú Zero Gravity ülések pedig tömérdek lábhelyet és könnyű interakciót garantálnak az utasok számára. A csendes erőátvitel és a hangelnyelő anyagok használata további előnyt jelent, eközben a napfénytető tovább erősíti a nyitott tér érzetét.
nissanariya18A kivételesen csendes „bendőben” a minimalista műszerfal szinte beleolvad a többi berendezési tárgyba, nem mellesleg mentes a különböző gomboktól és kapcsolóktól. A hőmérséklet szabályozását a középkonzolba integrálták, méghozzá kapacitív haptikus érzékelők formájában: vagyis érintéskor rezegnek, mechanikus kapcsolók hatását keltve. Ugyanakkor csak akkor látszanak, ha az autó el van indítva. Giovanny Arroba, a Nissan Szenior Dizájn Igazgatója így mutatja be: „az Ariya belső tere egy kellemes ’lakótér’ vezetője és utasai számára, ahol átélhetik az utazást ismerős és ismeretlen tájakra. A belső tér anyagai körültekintően lettek kiválasztva, hogy elkerüljük a luxus járművek által keltett túlzottan tradicionális érzetet, miközben a technológiában és a használhatóságban is egyfajta prémium, jövőt idéző benyomásra törekedtünk.”
nissanariya07e-4ORCE: a Nissan így hívja az Ariya kompromisszumok nélküli irányítását; az e betű az elektromosságot, a 4-es szám az összkerék-hajtást, a force pedig az erőt, a dinamizmust jelenti a szóösszetételben. A két villanymotort magában foglaló hajtáslánc egyértelműen a japán márka legfejlettebb 4x4 technológiája, mely a GT-R és a Patrol intelligens rendszerit ötvözi az elektromos meghajtással. Ennek köszönhetően mind a négy kerék függetlenül fékezhető egymástól, így akár síkos úton is minden elvárást felülmúlóan tartja a kanyart. Az akkurátus erőszabályozás révén a kasztni nem kívánatos mozgásait is kiküszöbölték, gyorsuláskor nem emelkedik meg annyira az eleje, fékezéskor pedig kevésbé billen előre, mint a hagyományos társai. Ráadásként nem pusztán az első, hanem a hátsó fékrendszer is visszatáplálja a lassuláskor felszabaduló mozgási energiát.
nissanariya12Mivel a Nissan 4 különböző verziót is kínál majd az Ariyából, a vásárlók könnyedén megtalálhatják az igényeiknek leginkább megfelelő modellt. Az elektromos coupé-crossover kapható lesz kétkerék-hajtással is, rögtön kétféle akkumulátor-kapacitással. A kisebb 63 kWh-s egyértelműen a városi, elővárosi közlekedés minőségi és stílusos eszköze lehet, míg a nagyobb 87 kWh-s az extra hatótávjával hosszabb utazásokhoz is megfelel. Az e-4ORCE kivitel is kétféle energiatároló egységgel lesz kapható, a 63 KWh-ás jó ár-érték arányt kínál a duál villanymotor mellé, a 87 kWh-s pedig körülbelül 400 kilométeres hatótávot. Amellett, hogy mindegyik változat élvezetes vezetési élményt nyújt – alacsony súlypont, ideális súlyelosztás -, akár 1500 „kilogrammot” is vontathatnak maguk után. Pozitív meglepetés, hogy az Ariya Európába CCS villámtöltő csatlakozással érkezik, ezenfelül a töltési sebesség elérheti a 130 kWh-t.
nissanariya03Mindemellett a továbbfejlesztett ProPilot rendszernek hála határozottan kényelmes és pihentető az Ariya vezetése. Már a 2018-as Leafben képes volt „önállóan”, a vezető konstans jelenléte és figyelme mellett gyorsítani, lassítani, megállni, tartani az előre beállított sebességet, távolságot és a sávot. Most kiegészült egy kapcsolattal a navigációhoz, ezáltal érzékeli az adott útszakasz sebességkorlátozásait, és ennek megfelelően módosítja a tempót, illetve éles kanyarok előtt fékez, valamint egyenletesebb egysávos haladást nyújt. Az ugyancsak Leafben bevezetett e-Pedal is elérhető az Ariyában, ezzel egy pedállal lehet gyorsítani, lassítani, megállni. Az Ariya továbbá felsorakoztat egy sor Nissan technológiát, úgy mint 360°-os parkoló kamera, Nissan Biztonsági Pajzs, Intelligens Ráfutás Figyelmeztető Rendszer, Intelligens Vészfék Asszisztens, Automatikus Hátsó Vészfékező Rendszer stb.
nissanariya13Végül, de nem utolsósorban az Ariya megtestesíti a Nissan azzal kapcsolatos hitvallását, hogy a vezető legyen a központban, és a vezetés intuitív, ugyanakkor élvezetes legyen. Ez magában foglalja az ember-gép interakciót valamint a távoli szoftverfrissítési funkciót. Ennek alapja a Nissan intelligens személyi asszisztense, mely hibrid hangfelismerő rendszerrel is rendelkezik. A „Hey Nissan” vagy a „Hello Nissan” parancsszavakat kimondva az utasok kérhetnek az autóról, illetve az utazásról további információkat. Emellett szabályozhatják a hőmérsékletet, elindíthatnak zene listákat. A beágyazott 4G kommunikációnak hála, a rendszer hozzáfér felhő alapú adatbázisokhoz, hogy jobban értelmezhesse az egyedi kéréseket.
nissanariya09Gupta így foglalta össze az Ariya lényegét: „Új fejezetet nyitunk a Nissan számára, és ez a fejezet az Ariya-val kezdődik. Arra törekedtünk vele, hogy ráerősítsünk az elektromobilitás élvezetes vezetési aspektusára, miközben magas szintű kényelem érzetről és vezetési magabiztosságról is gondoskodunk. Ez nem csak egy nagyszerű EV-Crossover, de egy remek autó is – a jövő fizikai formája, mely új korszakot nyit az autózásban.”