Porsche 911 Turbo 2020 - 45 éve mérce

by Mészáros Gergely

A Porsche 911 Turbo immár 45 éve a tökéletes, hétköznapokban is használható nagyteljesítményű sportautó megtestesítője. Most bemutatkozik az új 911 Turbo Coupé és Cabriolet is – még erősebb, még gyorsabb és még jobban személyre szabható formában.

A 911 Turbo elnevezés 1975 óta a luxus és a kimagasló teljesítmény szinonimája, minden egyes generáció méltán vált a nagyteljesítményű sportkocsik mércéjévé, hiszen a sportosságot a hétköznapi használhatósággal, az érzelmes dinamizmust a megbízhatósággal, a lenyűgöző teljesítményt a hatékonysággal egyesítik.
A 2+2 üléses modell legújabb nemzedéke már több mint kétszer erősebb az eredeti Turbónál, amelyet egy háromliteres, egyturbós, 260 lóerős boxerhatos erőforrás hajtott. Ám mialatt az évek során folyamatosan gyorsabb, nagyobb és kényelmesebb lett, megőrizte alapvető karakterisztikáját.
Az új 911 Turbo 3.745 cm3-es hathengeres boxer szíve immár 580 lóerős teljesítménnyel áll rajthoz és szimmetrikus változó geometriájú turbófeltöltőkkel, valamint elektronikusan vezérelt bypass szelepekkel rendelkezik. Átdolgozott töltőlevegő-hűtőrendszere és kifinomult piezo befecskendezése még jobb reakcióidőket, még nagyobb teljesítményt, bőségesebb nyomatékot és pörgős karaktert biztosít. A közvetlen felmenőjénél is 40 lóerővel erősebb aggregátnak köszönhetően, mindkét variáns – a Coupé és a Cabriolet is - a három másodperces határon innen, egészen pontosan 2,8 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet – 0,2 szekundummal gyorsabban, mint korábban. Ráadásul az erőmű 750 Nm-es maximális nyomatéka (plusz 40 Nm) már overboost megkötés nélkül elérhető, amely még spontánabbá és meggyőzőbbé teszi az erőteljes sprinteket. (Gyakorlatilag az új 911 Turbo gyorsulása, teljesítménye és nyomatéka az előző generációs 911 Turbo S szintjén mozog.)
Az erőátvitelről a nyolcfokozatú PDK váltómű gondoskodik Turbo-specifikus beállítással, miközben a 911 Turbo végsebessége továbbra is 320 km/h. A Sports és Lightweight Design csomagok, a sportfutómű és a sport kipufogórendszer elsőként elérhető hozzá. Ennek eredményeképpen az ügyfelek még inkább saját ízlésüknek megfelelően állíthatják össze nagyteljesítményű sportautójukat.
porsche911turbo 2020cA szélesebb karosszériának, a 42 milliméterrel nagyobb első nyomtávnak és a 20 colos, 255/35-ös első abroncsoknak hála, az első tengely még precízebben kormányozható, ugyanakkor az aktívan kormányzott hátsó tengely tapadását is növelték a mérnökök – a 10 milliméterrel kiszélesített nyomtávval és a 21 colos kerekekre húzott 315/30-as abroncsokkal. Erősebb az átalakított fékrendszer is, mely szériában vörös színre fényezett féknyergeket visel. Az acél féktárcsák elöl 408 mm átmérőjűek (ez 28 mm-rel több, mint korábban), és 36 mm vastagok (2 mm-es plusz). Hátul 30 mm vastag és 380 mm átmérőjű tárcsákat találunk.
porsche911turbo 2020fAz opcionális sport kipufogórendszer most először választható a 911 Turbóhoz. A két eltérő futóművariáns szintén új: míg a széria PASM hangolása nagyobb tartományt fed le a sportosság és a kényelem között, a jóval feszesebb, elektronikusan szabályozott, 10 mm-es ültetéssel rendelkező sport kivitel maximálisan kihasználja az új 911 Turbo fokozott agilitását, s versenypályán is stabilabb viselkedést garantál. Az ugyancsak feláras PDCC hidraulikus aktív dőlésstabilizálás és a PCCB kerámia fékrendszer elöl tízdugattyús fix féknyergekkel még tovább erősíti az újdonság menetdinamikáját.
porsche911turbo 2020gMindezen túl az új 911 Turbo még izmosabbá gyúrta magát, úgy, hogy közben rendkívül hatékony is. Fejlett adaptív aerodinamikai rendszere már elektronikusan vezérelt hűtőráccsal rendelkezik, s elöl méretesebb aktív légterelő-ajakkal, hátul jóval nagyobb, adaptív hátsó légterelővel büszkélkedhet. Jellegzetes oldalsó légbeömlői hűtés helyett az égéshez szükséges levegő szállításáról gondoskodnak, a hűtők közvetlenül a hátsó légáramlásból merítenek levegőt. Hátul a LED-es fényív, valamint a motorháztető ezüst betétekkel ellátott új hűtőrácsa teszi igazán különlegessé a 911 Turbo megjelenését.
porsche911turbo 2020aA Turbo látványvilágát és teljesítményét tovább pezsdíti az opcionális Lightweight Design és Sports csomag. A Lightweight Design csomag a Coupé esetében 30 kilogrammal csökkenti a jármű tömegét. Ezt többek között a könnyű teljes kagylóülések, a hátsó ülések elhagyása és a hangszigetelés csökkentése teszi lehetővé, utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a vezető még közvetlenebb módon élvezheti a motor hangját.
porsche911turbo 2020iA 911 Carrera kivitelek modern belső tere visszaköszön a Turbóban is, magában foglalva a Porsche Advanced Cockpit és a Direct Touch Control megoldásokat. A PCM központi kijelzője immár 10,9 colos, elrendezése pedig gyors és könnyű működtetést tesz lehetővé. A bőséges alapfelszereltség tartalmazza a 14-irányban állítható, elektromos mozgatású sportüléseket, a Sport Chrono csomagot, a váltófüleket és üzemmódválasztót is „felmutató” GT sport multifunkciós kormánykereket, valamint az erőteljes BOSE® Surround audiorendszert. Számos további lehetőséggel szabhatjuk személyre a sportautót, így például az adaptív tempomattal bővített Porsche InnoDrive-val, a táblafelismerős sávtartó rendszerrel, az éjjellátó berendezéssel, a 360 fokos kamerarendszerrel és a Burmester® High-End Surround audiorendszerrel. Az új modellek július 16-tól rendelhetők. Németországban a 911 Turbo Coupé ára bruttó 180.811 eurótól indul, a 911 Turbo Cabriolet pedig 194.035 eurótól elérhető.