Maserati Trofeo kollekció 2020 - A kriptonitra is immunisak

by Mészáros Gergely

Habár nincsenek félelmetesen suhogó köpenyeik vagy fényszóróból megvillanó lézerszemeik, a Trofeo kivitelek mégis úgy viszonyulnak a hagyományos testvéreikhez, mint Flash Barry Allenhez, Batman Bruce Wayne-hez vagy Superman Clark Kenthez képest. Vagyis miközben hűek eredeti identitásukhoz, van néhány szuperképesség a tarsolyukban, s időnként szuperszedánokká alakulnak.

Ha már Flashnél tartunk, akkor muszáj megemlítenem, hogy a Quattroporte és a Ghibli Trofeo akár 326 km/h-val is képes repeszteni. Ezzel pedig „ők” a valaha készült leggyorsabb gyári Maserati-limuzinok, ami azért elég „kafa”, nem?
Különben a szigonyos „Trofeo” legújabb kori története a Levantéval kezdődött 2018-ban, amikor is a „SUV-bőrbe” bújt Gran Turismo ugyancsak különleges adottságokat kapott. Például 302 km/h-val bír száguldani, illetve 4,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Egy szabadidő-autó! Most pedig kibővül a Trofeo-kollekció: újabb előítéleteket legyőző, elvárásokat meghaladó modellek érkeznek a Maserati-kínálat csúcsára – a Ghibli és a Quattroporte Trofeo „személyében”.
Az olasz lobogó színeibe öltöztetett újdonságok szíve egy 3.8 literes, ikerturbós V8-as erőmű, 580 lóerős csúcsteljesítménnyel és 730 Nm-nyi maximális nyomatékkal. Igen, jól gondolják, a Levante Trofeóban már bizonyított motor a Ferrari maranellói gyárában készül, de a Maserati specifikációi szerint: úgy alakították át, úgy fejlesztették tovább, hogy a középmotoros limuzinokban is hasonlóan lenyűgöző produkciót nyújtson, mint a paripás sportkocsikban. Ezzel az öt méter alatti Ghibli 4,3 másodperc, az 5,2 méter hosszú Quattroporte 4,5 szekundum alatt katapultál 0-ról 100 km/h-ra. Ebben a nyolcfokozatú ZF automataváltónak és a mechanikusan önzáró diffinek is nagy szerepe van. Különben csak a Ghibli számára teljesen új ez a nyolchengeres aggregát, a Levante Trofeo mellett a Quattroporte GTS-ben is teljesített már szolgálatot, igaz, csupán 530 lóerős verzióban.

Emellett mindkettőt felvértezték a Levante Trofeóban már megismert integrált járművezérlő rendszerrel (IVC), mely egy speciális beállítást felkínálva még vérpezsdítőbb menetdinamikával, még izgalmasabb menettulajdonságokkal örvendezteti meg a szerencsés pilótákat. A Corsa gomb megnyomására élesebbé válnak az egyébként sem puding limuzinok, a Launch Control funkció pedig a motor teljes energiakészletét felszabadítva lélegzetelállító vezetési élményt biztosít. S ha valakinek mindez még nem lenne elég, jól tudjuk, hogy a Maserati kipufogói szólnak a világon a legszebben. Egyszer élőben is hallani kell a Trofeo-szimfóniát!
maseratighiblitrofeo04Amilyen egyedi a Maserati orgánuma, olyan félreérthetetlen a Trofeo kolleció megjelenése, a különleges stíluselemeknek köszönhetően. Ilyen például a még mindig fantasztikus hűtőrács, mely ezúttal Piano-feketére fényezett függőleges ikerrácsokkal riogatja az előtte haladókat, vagy a spéci szénszálas kiegészítők. A Ghibli gépházteteje például két extra szellőzőnyílással is büszkélkedhet, melyek megpróbálják enyhíteni a tomboló ménes okozta forróságot. Eközben az oldalsó szellőzők vörösben virítanak, felettük ízléses felirat utal a szedánok tudására. A Ghibli és a Quatroporte feneke sem maradt érintetlen, a hátsó lámpákat teljesen áttervezték, a bumerángszerű fényprofil a 3200 GT-t és az Alfieri koncepicót idézi. A látványt a 21 colos Orione könnyűfém felnik teszik tökéletessé, a Levantéhoz ugyanakkor 22 colos méret is kapható belőle.
maseratiquattroportetrofeo2020dzA Trofeo-kollekció kivételes karaktere az utastérben is megmutatkozik, a Pieno Fiore természetes bőrkárpit utolérhetetlen komfortot nyújt, a fejtámlák pedig háromdimenziós dombornyomással készült Trofeo jelvényt viselnek. Csak, hogy tudjuk, miben foglalunk helyet. Az infotainment és szórakoztató rendszer szintén új, az immár 10,1 colos érintőképernyős felbontása javult, grafikája pedig minden igényt kielégít. Ráadásul a Maserati Connect programnak hála, a Trofeo kollekció mindig „csatlakoztatva” van az utasok legnagyobb örömére. Nem utolsósorban az ADAS rendszer is további funkciókkal bővült, az Aktív Vezetési Segéd városban és autópályán is egyaránt aktiválható.
maseratitrofeocollectionA Trofeo kollekció szuperhőseinek tehát nincsenek suhogó köpenyei és lézerszemei. Mégis, a várakozásokat túlszárnyalva, legyőzve az előítéleteket gombnyomásra szuperlimuzinokká alakulnak, s négykerekű Flashként, Supermanként okoznak örömet a rajongóknak! S még a kriptonitra is immunisak!