KIA Stonic 2020 - Teljeskörű megújulás

by Mészáros Gergely

A külsején szinte nem is látszik, ám a lemezek alatt annál alaposabban megújult a kis KIA Stonic: például magas hatásfokú és tiszta – köztük Hybrid 48V – hajtásláncokkal gazdagodott, de bővült a vezetéstámogató asszisztensek arzenálja is, illetve új infotainment rendszert is kapott. Nézzük a részleteket!

A Stonic 2017 végén jelent meg az európai piacon, s azóta mintegy 150.000 darab talált belőle gazdára. Ezzel pedig ott tolakszik a Ceed, a Sportage és a Picanto mögött, mint a KIA negyedik legsikeresebb modellje. A 2020 harmadik negyedévében érkező, jelentős ráncfelvarráson átesett újdonság célja ezért, hogy megerősítse pozícióját az Öreg kontinensen.
A 2020-as Stonic karosszériája és utastere alapjaiban változatlan maradt, de azért számos apró, mégis fontos részlete „átalakult”. Például látványos, új LED-es fényszórókkal villoghat, s a szín- és könnyűfém felni-paletta is bővült. A Stonic összesen kilencféle fényezéssel választható, illetve az eltérő – akár sárga – színű tetők miatt, immár 20 féle kombináció állítható össze. Emellé rendelhető extraként a 16 colos könnyűfém keréktárcsa. A kabinban ugyancsak új – kék és sárga - kárpitcsomagok dobják fel a hangulatot, melyekkel a műszerfal és a középkonzol betéteinek árnyalata is módosul. Mindenképp említést érdemel a műszerfal nagyfelbontású, 4,2 colos központi kijelzője is, ám a legfontosabb újdonságot a középkonzol 8.0 colos érintőképernyője, illetve a mögötte megbújó infotainment rendszer jelenti. A 2020-as Stonicban az UVO Connect második generációja fut, kibővített konnektivitással. A Display Audioval vagy navigációval dolgozó új rendszer egyszerre két mobileszköz kezelésére képes, ezek közül az egyik telefonálásra is, a másik kizárólag média üzemmódban használható. Közben az UVO Connect telematikai, és fedélzeti funkciók egész sorát kínálja: a közlekedési információktól kezdve az időjárás előrejelzésen át a fontos helyekig (POI) bezárólag minden „lekérhető” rá, sőt az üzemanyagáraknak és a közeli parkolási lehetőségeknek (árakkal együtt) is utánanézhetünk vele. Természetesen hangvezérléssel is működik, míg a navi felhőalapú, valósidejű forgalmi információkat alkalmaz, így az érkezési időpontokra vonatkozó becslések minden eddiginél pontosabbak. Az Android és Apple rendszerű okostelefonokkal is kompatibilis UVO App pedig olyan érdekes lehetőségeket is nyújt, mint a Last Mile Navigation. Ez a szolgáltatás akkor is segít megtalálni az úticélt, ha a vezető már leparkolt, és gyalog, vagy más módon közeledik végcélja felé, ami különösen hasznos lehet olyan belvárosi célpontok megközelítésekor, amelyek autóval csak nehezen, vagy egyáltalán nem elérhetők.

A felfrissített Stonicban felszereltségtől függően a Kia fejlett vezetéstámogató rendszerének (ADAS) több eleme is megjelenik. Ilyen a gyalogos és kerékpáros felismerésére képes Ráfutásos ütközéselkerülő (FCA), a Sávtartó asszisztens (LKA), a Vezetőéberség-figyelmeztetés (DAW), a Holttérfigyelő (BCW), a Holttérfigyelő rendszer aktív fékezés funkcióval (BCA), a Intelligens sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer (ISLW), az Adaptív sebességtartó (SCC), és a Sávkövető asszisztens (LFA) is. Ezen túl van még Hátsó keresztirányú forgalomfigyelő (RCCA), első-hátsó parkolóradar, valamint Hátsó utasra figyelmeztető (ROA) rendszer.
kiastonic2020aÁm még csak most jön a java! A 2020-as Stonicban a márka új EcoDanamics+ benzines Hybrid48V hajtáslánca is feltűnik. Ebben a KIA 1.0 literes, közvetlen befecskendezéses, turbós háromhengerese (Smartstream) összedolgozik egy 48V-os elektromos segédhajtással. A kiváló hatásfokú és dinamikusabb menettulajdonságokat eredményező rendszer a motorfék-energiákat a saját 48V-os akkujába gyűjti, és a hagyományos fogyasztókat is ellátó szíjhajtású generátort gyorsításkor motorként dolgoztatva besegít.
kiastonic2020dA kedvező menetteljesítményekhez a korábbi Kappa sorozatú T-GDI egységet leváltó Smartstream aggregát is hozzájárul, mivel folyamatosan változó vezérlésű (CVVD), ezért az erőmű agya folyamatosan a pillanatnyi igényekhez igazítja az égésfolymatokat. 100 és 120 lóerős kivitelben állnak rendelkezésre, az erősebb változat csúcsnyomatéka a hétfokozatú duplakuplungos váltó esetén 200 Nm.
kiastonic2020csMindkét teljesítményszinthez kapcsolódhat EcoDynamics+ hajtáslánc, a háromféle – Eco, Sport, Nornal - beállítást felkínáló Drive Mode Select üzemmód-kapcsoló alap. Az EcoDynamics+ modellek a Kia új, intelligens kézi sebességváltójával (IMT) is megrendelhetők. Az új váltó további előnye, hogy meghagyja a vezetőnek a kézi kapcsolások szabadságát, és élvezetét. Használatával a benzinmotor korábban leállítható, mint a hagyományos startstop rendszerekkel, így csökken az üzemanyag-fogyasztás. Ez is, illetve a 7DCT váltó is képes fogyasztás nélküli “vitorlázó” üzemmódra. Végül, de nem utolsósorban a nem hibrid hajtásláncú Smartstream benzinesek sora is megújult és attraktív.
kiastonic2020cA teljeskörű ráncfelvarráson átesett Stonic 2020 harmadik negyedévében érkezik az európai piacokra, a márkától megszokott 7 éves, 150.000 kilométeres garanciával.