Peugeot 5008 2020 - A 3008-as nyomában

by Mészáros Gergely

Olyan szintű az analógia az új 3008-ashoz képest, hogy alighanem még a sajtóanyagot is a kisebb testvérétől kölcsönözte, átjavítva számokat és a neveket a megfelelő helyeken. Illetve van plusz két ülése, viszont hiányzik belőle a hibrid technológia. De ne legyünk lusták, vegyük át újra a tényeket, az 5008-asra aktualizálva.

A Peugeot piacvezető a kompakt szabadidő-autók szegmensében, amihez - a 3008-as mellett - az 5008-as is hozzájárul nyilvánvalóan. 2017-es debütálása óta több, mint 300.000 példány talált belőle gazdára, vagyis jóval kevesebb, mint az ötüléses testvéréből (800.000), de ezen nincs is mit csodálkozni – a méretei, ára miatt.
Ahogy a 3008-asé, úgy az új 5008-as megjelenése is merész és tekintélyes, s csupán azért nem újszerű, mert a "kistesó" már hamarabb érkezett. A hipermodern, keret nélküli hűtőrács a fényszórók alatt kis szárnyakban végződik, így formálva egységgé a teljes orr-részt. Persze a GT és a GT Pack változatok egyedi kivitelt kapnak, ahogy a fényszóróknál is több „technikát” jelent a magasabb felszereltség. Ugyan alap a LED-es technológia az átalakult első fényszóróknál, ám a GT csomag Full LED-es egységeket jelent, továbbfejlesztett nappali menet- és kanyarfénnyel. Az 5008-asban is „Foggy Mode” funkció helyettesíti a hagyományos ködfényszórókat, bekapcsolásakor az integrált megoldás csökkenti az országúti világítás fényerejét. A hátsó lámpák ugyancsak Full LED-esek, 3D-s oroszlánkarmokkal és futófényes irányjelzőkkel megspékelve. Naná, hogy választható lesz hozzá 19 colos gyémántfényű San Francisco könnyűfém keréktárcsa, naná, hogy (Celebes kék és MEtallic Cooper árnyalatokkal) bővült a színpaletta, naná, hogy Black Pack csomag „emelhet”i a GT és GT Pack kivitelű 5008-as fényét.
Az sem okoz meglepetést, hogy az 5008-asba is a Peugeot i-Cockpit legújabb, legmodernebb verziója került, 12,3 colos digitális műszeregységgel és 10 colos központi HD érintőképernyővel. Előbbi teljes egészében személyre szabható, utóbbin bármikor közvetlenül elérhetjük a legfontosabb kényelmi szolgáltatásokat a zongorabillentyűk használatával. Feltétlen említést érdemel még az üzemmód-választó, mely Normal, Sport és Eco beállításokat ajánl fel a vezetőnek. A kabin máshoz nem hasonlítható karakterét új beltéri csomagok domborítják ki, vörös nappabőr vagy TEP/Alcantara kárpit, sötét Tilleul (hársfa) fabetét és keret nélküli belső visszpillantó tükör teszi még vonzóbbá az i-Cockpitet.
peugeot5008 2020hMindezen túl az Peugeot 5008 a C-szegmens egyik legméretesebb képviselője, s minden egyes centimétere az utasok kényelmét, az utastér optimális felépítését szolgálja. Így például a középső sorban három különálló, önállóan csúsztatható, lehajtható és kivehető ülés várja az utasokat. A leghátsó, harmadik sor ülései ugyancsak egyenként összecsukhatóak és eltávolíthatóak. Az anyós helye pedig előredönthető és asztallá alakítható, ezáltal akár 320 centiméter hosszú tárgyak is szállíthatók vele. Irány az IKEA! A csomagtartójának a kapacitása pedig elérheti az 1940 dm3-t, de öt férőhellyel is 780 literes.
peugeot5008 2020nyTermészetesen az 5008-ashoz is számtalan fejlett vezetést támogató rendszer elérhető. Csak felsorolásszerűen következzenek: Night Vision éjjellátó, Stop and Go funkcióval ellátott Adaptív tempomat, ávtartó automatika, vészfékező rendszer, kibővített táblafelismerő, 360 fokos Visiopark 2, éberségfigyelő, Park Assist, adaptív fényszóró, aktív holttér-figyelő, aktív sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, Hill Assist Descent Controll és Advanced Grip Control. S ezzel még a lista korántsem teljes. „A kényelmi extrák sorát gyarapítja a nyitható panorámatető, a többpontos masszázsülés, a kéz nélkül nyitható csomagtér-fedél, az elektromos kézifék, a MirrorScreen funkció, illetve az Apple CarPlay és Android Auto alkalmazások. A hátsó üléssorban két USB csatlakozó is megbújik, az 515 wattos FOCAL hifi pedig hamisítatlan francia hangzást biztosít.” Akár a 3008-asban.
peugeot5008 2020dAz új 5008-as kizárólag a legutolsó EURO6 normákat teljesítő belsőégésű motorokkal vásárolható meg. A palettát három és négyhengeres benzines és dízel aggregátok alkotják, az alábbiak szerint.

Benzinmotorok:

3 hengeres, 1.2 literes:

  • PureTech 130 Stop&Start BVM6 (6 fokozatú manuális váltóval)
  • PureTech 130 Stop&Start EAT8 (8 fokozatú automata váltóval).

4 hengeres, 1.6 literes:

  • PureTech 180 EAT8

Dízel motorok:

4 hengeres, 1.5 literes:

  • BlueHDi 130 Stop&Start BVM6 (6 fokozatú manuális váltóval)
  • BlueHDI 130 Stop&Start EAT8

4 hengeres, 2 literes:

  • BlueHDI 180 Stop&Start EAT8


peugeot5008 2020bAz 5008-as az új, három alapvető szintre épülő felszereltségi struktúrát is megörökölte a 3008-astól. A köztes kiegészítő lépcsőfokokkal azonban a vásárlók tovább „színesíthetik”, gazdagíthatják autójukat.
A Sochaux-ban és Rennes-ben készülő, új 5008-as forgalmazása 2020 végén kezdődik meg Európában. Egyes országokban a Peugeot bevezeti a Peugeot Store online felületet, ahonnan az ügyfelek a számítógépükről vagy az okostelefonjukról is megvehetik a kocsijukat, sőt elintézhetik a használt autójuk beszámítását és megköthetik a finanszírozási szerződést. Nagyjából ennyi, viszlát a gyakorlati menetpróbán!