Maserati MC20 - Egy új korszak hírnöke

by Mészáros Gergely

Semmi sallang, semmi felesleg, csak vegytiszta, nyers erő és dinamika jellemzi a Maserati új sportkocsiját, melynek szinte akkor is halljuk egyedi, semmihez sem fogható orgánumát, ha a motor nem jár. Ami azért különösen fontos, mert nemcsak kabrió, hanem teljesen elektromos változat is készül belőle.

Az MC20, azaz a Maserati Corse 2020 röviden, egy olyan új korszak hírnöke, mikor az olasz márka ismét felfedezi az eredeti DNS-ét, dinamikus gyökereit és alapvető bátorságát, merészségét. S a napjainkban inkább a közúti kényelméről és eleganciájáról híres Maserati visszavág a versenypályán, méghozzá egy olyan autóval, mely erőlködés, izzadás nélkül képes repeszteni. Az MC20 maga az energia: akárcsak az 1926-os legendás elődjét, az első szigonyt viselő versenygépet, a Tipo 26-ot is, a száguldásra tervezték.
Az MC20 az a Maserati, melyre mindenki várt. Dizájnját ugyan meghatározza a történelmi márka eredeti identitása, így egyszerre elegáns, erőteljes és kényelmes, ám a teljesítményre való összpontosítás egy teljesen egyedi személyiségű, összetéveszthetetlen szépségű autó megszületéséhez vezetett. A 4669 milliméter hosszú és 1965 milliméter széles, letisztult vonalvezetésű MC20 ráadásul rendkívül hatékony aerodinamikailag, a Dallara szélcsatornájában töltött 2.000 munkaóra, illetve a több, mint ezer elvégzett CFD szimulációnak hála, a diszkrét hátsó spoileren kívül nincsen rajta olyan „mobil” elem, mely elcsúfítaná a karcsú alakját. A drámai módon nyíló pillangóajtói sem csupán öncélú formai játékok, hiszen megkönnyítik a be és kiszállást az alacsony, mindössze 1.221 milliméter magas karosszériába.
A különleges fényezés ugyancsak hozzájárul az új MC20 ragyogáságához. A fény hatására színjátszó Bianco Audace (fehér), a napsütésben különösen csillogó Blue Infinito (kék) vagy az olvad fém szépségét közvetítő Grigio Mistero (szürke) árnyalatok egyaránt élettel és sebességgel töltik meg a kasztnit, de a Rosso Vincente (vörös), a Giallo Genio (sárga) és a Nero Enigma (fekete) szín is tökéletesen áll az utcai versenyautónak, miközben szorosan kötődnek az olasz identitáshoz.
A kétszemélyes utastérben természetesen a pilótáé a főszerep, ő áll a középpontban, s semmi sem vonhatja el a figyelmét a hihetetlen vezetési élményről. Minden részletnek határozott célja van, teljesen vezetőorientált a kabin. Így egyszerű sallangmentes formába öntötték a legmodernebb technikát, két 10 colos képernyő informálja a pilótát, az egyik a műszerfal, a másik a Maserati Touch Control Plus információs és szórakoztató rendszer része. A szénszálas borítású középkonzol sincs túlbonyolítva, itt található a vezeték nélküli okostelefon töltési lehetőség, az ötféle alapbeállítást felkínáló vezetési üzemmód-választó, a mulitmédiás rendszer vezérlői, az elektromos ablakemelő gombjai, valamint egy praktikus tárolórekesz. Az összes többi kezelőszerv a kormányok kapott helyet, beleértve az indítógombot is. Természetesen a Maserati is folyamatosan online a Maserati Connect programmal, mely olyan szolgáltatásokat foglal magában, mint a navigáció, az Alexa vagy az okostelefonok csatlakoztatása. Még az audio-berendezés is színtiszta olasz munka, a kézműves Sonus alkotása.

A lényeg, az MC20 szíve az ülések mögött rejtőzik. A Nettuno névre keresztelt, saját gyártású ikerturbós V6-os egység nemzetközileg szabadalmaztatott MTC – Maserati Twin Combustion – technológiája révén 630 lóerőt és 730 Nm-t mozgósít, ezáltal az MC20 kevesebb, mint 2,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 8,8 szekundumon belül éri el álló helyzetből a 200 km/h-t, s 325 km/h felett is tud menni. A brutálisan jó menetteljesítmények a rendkívül visszafogott tömegnek is köszönhető, a 630 lóerős csúcsteljesítmény mellé 1500 kilogramm alatti saját tömeg társul, vagyis elképesztő, 2,33 kg/LE a súly/teljesítmény arány. Mindez a szénszálas anyagok széleskörű alkalmazásának eredménye. Feltétlen említést érdemel a 20 colos felnik mögött lapuló, Brembo komponensekből felépülő fékrendszere is, az MC20 33 méteren belül megáll 100 km/h-s tempóról.
maseratimc20gAz összképhez az is hozzátartozik, hogy az MC20 igazi forradalmi projekt, az olasz kiválóság mintapéldánya. Modenában tervezték, s abban a Viale Ciro Menotti üzemben fogják gyártani, ahol már több, mint 80 éve készülnek a szigonyos modellek. Körülbelül 24 hónap alatt álmodták meg, a Maserati Innovation Lab mérnökeinek, a Maserati Engine Lab szakembereinek és a Maserati Syle Center tervezőinek hathatós részvételével. A munkában a világ egyik legmodernebb dinamikus szimulátora is a Maserati szakértőinek a segítségére volt, optimalizálva a fejlesztési időket.
maseratimc20dzA Maserati MC12-vel vizuálisan és koncepcionálisan is analógiát mutató újdonságnak egyértelműen versenyző lelke van, azaz készpénznek vehetjük, hogy visszatér a versenyzés világába. Gyártása ugyan csak 2020 végén kezdődik meg, de rendelni már lehet. S ahogy korábban már említettem, lesz belőle roadster és teljesen elektromos kivitel is!