Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE 4-Door Coupé - A másik oldal

by Mészáros Gergely

„Az E PERFORMANCE az AMG dinamikus teljesítményét nyújtja az elektrifikált jövő számára” – kezdi a sajtóanyag a Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE 4-Door Coupé bemutatását. S ez a mondat már sejteti, hogy a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt csillagos újdonság nem a környezetvédelemre, vagy a minél nagyobb hatótávra, hanem a biturbó V8-as erőforrás és a villanymotor által nyújtott különleges, mondhatni „veszett” vezetési élményre koncentrál. Következzenek a részletek!

Az AMG GT 63 S E PERFORMANCE 4-Door Coupe 12 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban, ami a gyár szerint városban vagy lakóövezetben praktikus és csendes közlekedést tesz lehetővé. Magyarán a szomszéd nem fog utálni, mikor szombat reggel kiállsz a garázsból, hogy elvidd egy körre az új kedvenced. Vagy a gyerekeket oviba...
Mert a plug-in hybrid Mercedesben továbbra is a 4.0 literes, V8-as biturbó erőmű játssza a főszerepet, egy hátul elhelyezett elektromotor támogatásával, mely egy Affalterbachban fejlesztett akkumulátorból táplálkozik. Aztán mindehhez egy teljes mértékben változtatható AMG Performance 4MATIC+ összkerékhajtás is társul. A rendszerteljesítmény pedig... 843 lóerő! A maximális nyomaték pedig meghaladja az 1400 Nm-t, vagyis egyértelműen a valaha készült legerősebb AMG szériamodellről beszélünk. 2,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 10 másodpercen belül 0-ról 200 km/h-ra, s akár 316 km/h-val is képes repeszteni. Most őszintén, ezek után kit érdekel, hogy hány kilométert megy el elektromosan?! Maximum Magyarországon nem kap zöld rendszámot, na, bumm...
De térjünk vissza egy kicsit a főszereplőt segítő 204 lóerős villanymotorhoz, mely egy elektromosan vezérelt kétsebességű váltóval és az ugyancsak elektromosan vezérelt önzáró differenciálművel közös házban foglal helyet. A könnyű és nagyteljesítményű akkumulátor is itt, a hátsó tengely felett helyezkedik el. A kompakt kialakításnak hála, még gyorsabb a „rendszer” reakciója, az azonnal rendelkezésre álló 320 Nm nyomaték hatékony leadásában pedig a differenciálzár segít. A kétsebességű váltómű körülbelül 140 km/h-nál kapcsolja a második fokozatot, mielőtt az elektromotor elérné a 13.500-as maximális fordulatot. Az összkerékhajtás a zéró emissziós közlekedés során is aktív.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE04Az Affalterbachban fejlesztett akkumulátor kialakításánál a mérnökök a Formula 1-ben szerzett tapasztalatokra támaszkodtak. A 6,1 kWh-s lítium-ion csomag 70 kW-os (95 lóerős) állandó teljesítményleadásra képes, de tíz másodpercig 150 kW teljesítménnyel, azaz 204 lóerővel segíti a hajtást. Energiasűrűsége 1,7 kW/kg, vagyis nagyjából a hagyományos akkumulátorok kétszerese, amely mindössze 89 kilogrammos tömeget tesz lehetővé. A töltésről 3,7 kW-os fedélzeti AC töltő gondoskodik.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE19A 400 V-os akkumulátor kompakt és könnyű kialakításában fontos szerepe volt a közvetlen hűtés megvalósításának: a mintegy 560 cella hőmérsékletét külön-külön szabályozza a speciális hűtőfolyadék. Ez pedig kulcsfontosságú a teljesítményleadás szempontjából, hiszen minden akkumulátornak megfelelő hőmérsékletűnek kell lennie az optimális használathoz. Ha egy akkumulátor túl hideg vagy túl forró, az teljesítményveszteséget jelent, ráadásul az egyenletes hőmérséklet a biztonságot és a tartósságot is fokozza. A közvetlen hűtés megvalósítása érdekében az AMG szakembereinek teljesen új hűtőmodulokat kellett kifejleszteniük, amelyek mindössze egyetlen milliméter átmérőjűek. A teljes akkumulátorban körülbelül 14 liter speciális hűtőfolyadékot keringet ezeken át egy elektromos szivattyú, amely a jármű két alacsony hőmérsékletű körének (low-temperature, LT) egyikéhez csatlakozva adja le a felesleges hőt, onnan a jármű elején lévő LT-hűtőbe vezetődik, ahonnan a szabadba jut.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE21Az eredmény egy olyan akkumulátor, amely mindig egyenletes teljesítményt nyújt és az ideális, körülbelül 45 Celsius fokos hőmérsékleten működik, a használat gyakoriságától függetlenül. A speciális vezérlés ráadásul azzal is számol, ha nagy sebességen történő vezetés során a hőmérséklet megemelkedik: a védelmi mechanizmus úgy lett kialakítva, hogy az akkumulátor maximális teljesítményt nyújtson, miközben a hőmérséklet a közvetlen hűtés révén csökken. Így akár versenypályás használat esetén is állandóan teljes mértékű teljesítményleadásra és energiavisszanyerésre képes, ami hozzájárul ahhoz, hogy minden egyes kanyar után számíthatunk a rendszer maximális erejére.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE12Általában az E-PERFORMANCE hibrid modell csendesen indul a Comfort üzemmódban, amelyben az elektromotor is üzemel, de a menetkész állapotot („Ready” ikon) a műszercsoport visszajelzése mellett az audiorendszer is jelzi, amely az AMG modellekre jellemző indítási hangot adja. Tisztán elektromos közlekedés esetén, alacsony sebességnél speciális figyelmeztető hang tájékoztatja a gyalogosokat a modell érkezéséről: a 20 km/h-s sebességig hallható, alacsony frekvenciás, mély, erőteljes hangot elöl és hátul is egy-egy hangszóró adja ki magából, és halkan a belső térben is észlelhető. Nagyobb sebességnél a hangélmény a kiegyensúlyozott és az erőteljes üzemmódok szerint módosítható: az egészen 130 km/h-s sebességig elérhető tisztán elektromos közlekedésnél dinamikus vagy diszkrét hangaláfestés érkezik. A belsőégésű motor indulását követően pedig a kiválasztott mód a kipufogó hangjára van hatással.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE08A hibrid hajtás a jármű menetdinamikáját is elősegíti. Az ESP fékezési beavatkozása helyett az elektromotor önmaga szabályozásával is finomhangolhatja a tapadást, amelyet az elektromosan vezérelt önzáró differenciálmű is fokoz. Ez amellett, hogy lehetővé teszi a menetstabilizáló későbbi beavatkozását (amennyiben az egyáltalán szükséges), az egyébként hőként távozó fékezési energiát a rendszer az akkumulátorok töltésére használja. Az energia-visszanyerés azonnal megkezdődik, amint a vezető leveszi a lábát a gázpedálról, működése pedig a fékrendszer alkatrészeit kíméli. A kiválasztott négy szintnek (0-tól 3-ig) megfelelően az üresben történő kigurulástól egészen az egypedálos vezetést lehetővé tevő. RACE üzemmódban az optimális versenypályás teljesítmény érdekében a rekuperáció mindig 1-es szintű.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE25Csúcsmodellként a négyajtós kupéban az AMG 4,0 literes, V8-as biturbó erőforrásának különösen erőteljes változata teljesít szolgálatot - 639 lóerős maximális teljesítménnyel. 900 Nm-es nyomatéka már 2500-as fordulatszámtól egészen 4500-ig elérhető, amelyet az elektromotor 320 Nm nyomatéka már az alapjárattól kiegészít. A kettős megfúvású turbófeltöltők különösen gyors erőleadást tesznek lehetővé, miközben alacsony fordulaton is fokozzák az erőt. Az indítómotor generátorként a 400 V-os rendszer részeként további 14 lóerővel segítheti a hajtást.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE05Az alapfelszerelés részeként kínált AMG RIDE CONTROL+ futómű különösen széles tartományt fed le a kényelmes rugózás és a dinamikus kanyarképességek között. A többkamrás légrugózási rendszer automatikus szintszabályozással és adaptív, elektromosan vezérelt lengéscsillapítással teszi mindezt lehetővé. A rendszer leglágyabb és legfeszesebb állása közötti, minden eddiginél szélesebb tartományból az AMG DYNAMIC SELECT üzemmód-választóval a pilóta a saját ízlése szerint választhat. Utóbbi a jármű reakcióra is hatással van: a Basic, Advanced, Pro és Master üzemmódok a különösen kifinomult és semleges karaktertől az egészen dinamikus, hátsókerék-orientált mozgásig mindent lehetővé tesznek, beleértve a rendszer Drift üzemmódot is.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE30A fékek terén sem kötött kompromisszumot a Mercedes-AMG: a nagyteljesítményű AMG kerámia-kompozit fékrendszer elöl hat, hátul egy dugattyúval és bronz színűre fényezett féknyergekkel az alapfelszereltség része. Az elöl 420, hátul 380 milliméteres tárcsák kivételes fékteljesítményt biztosítsanak, miközben mind a kopás, mind a fáradás tekintetében különösen ellenállók.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE38Természetesen az AMG GT 63 S E PERFORMANCE 4-Door Coupé külseje nem rejti véka alá a tudását: agresszív front, széles, erős vállak, és hátratolt kabin emeli ki az autó sportos karakterét. A széles légbeömlők jól hangsúlyozzák a kétajtós GT-t idéző hűtőmaszk brutalitását, hátul pedig egyedi, trapéz alakú dupla kipufogóvéget kapott a hibrid modell. Mindezen túl számos új fényezéssel és felnivel, valamint egyedi extrák tömkelegével is büszkélkedhet az új Mercedes. Az utastérben alap az duplaküllős AMG Performance volán, s itt is különlegeses színek domborítják ki a gép exkluzivitását. Újdonság még a sárga kontrasztvarrással díszített titánszürke gyöngy/fekete exkluzív nappabőr kárpitozás.
mercedesAMGGT4Door63SEPERFORMANCE10Jelenleg nagyjából ennyit tudunk Mercedes-AMG első nagyteljesítményű hibrid modelljéről, melyet remélhetőleg az IAA-n személyesen is megcsodálhatunk. Viszlát, Münchenben!

Pin It