KIA Sportage 2021 - Az európai

by Mészáros Gergely

A Sportage sorozat 28 éves története során most először kifejezetten európai modellváltozat született: természet által inspirált formákkal, high-tech utastérrel, a legmagasabb szintű biztonsággal és akár plug-in hybrid hajtáslánccal. Következzenek a részletek!

Az új szerkezeti alapokra épülő európai Sportage a Kia európai központú fejlesztési programjának eredményeként született meg, tengelytávját és valamennyi méretét kifejezetten a helyi vásárlók igényei, és az itteni közlekedési körülmények támasztotta követelmények alapján tervezték. Ennek köszönhetően olyan SUV született, amely praktikumával és használati értékével tökéletesen illik az „Öreg kontinens” sajátságos közegébe. Például a csomagtartó mérete jelentősen nagyobb, a fejtér és a lábtér pedig tágasabb a kifutó sorozaténál, a hátsó utasok lábhelye pedig egyenesen kategóriaelső.
Formavilágának alapját a KIA idén bevezetett új formanyelve, az „Egyesült ellentétek” adja, ami természetesen alapvetően meghatározza az autó karakterét. Frontrészét a különösen részletgazdag fekete hűtőmaszk uralja, s a feltűnő, bumeráng alakú LED-es nappali menetfényekkel körbevéve remekül hangsúlyozzák a Sportage erőteljes, izmos kiállását. Az oldalvonalak a típus hagyományaihoz híven sportosak és feszesek, a kontrasztos formákat összefogó felületek pedig kifinomultak és tiszták. További izgalmas részlete az új modellnek, hogy a sportos profilt kiemelő, és a dinamikus C-oszlopok formai hatását is fokozó kontrasztos, fekete tetőfényezéssel is választható. Mindez az hátrafelé emelkedő övvonal krómozott elemeivel kiegészítve tökéletes összhangot képez a hátsó légterelővel. Eközben a „zárófények” olyan vizuális hatást keltenek, mintha finoman belekarcolták volna őket a lemezfelületbe. Felszereltségtől és kiviteltől függően 17, 18 vagy 19 colos könnyűfém keréktárcsákon gördül a Sportage, hatféle formával és színnel.
A 4515 milliméter hosszú, 1865 milliméter széles és 1645 milliméteres Sportage tengelytávja 2680 milliméteres, aminek jelentős szerepe van a tágas és praktikus kialakítású utastérben. Általa lehet egyszerre tágas a fej- és a lábtér, valamint megfelelően nagyméretű a csomagtartó. A lábtér, a hátsó üléssorban 996 mm hosszú, ugyanitt a fejtér mérete 998 mm. A csomagtartó VDA szabvány szerinti alaptérfogata 591 liter, a hátsó ülések 40:20:40 arányban előredönthetők, így a maximális méret 1.780 liter. A dizájn a külsőhöz hasonlóan bátor és egyéni, ugyanakkor anyagai puhák, magas minőségűek és magas technológiai színvonalúak. A belső tér központi eleme a látványos és az széles műszerfali kijelző és 12,3 colos érintőképernyő együttese. A „mögöttes” infotainment rendszer használata egyszerű és intuitív, s a tökéletes konnektivitás jegyében a szoftverek és a navigációs térképek online is frissíthetők. Emellett a tulajdonosok a Kia Connect nevű applikáción keresztül távolról is elérhetik autójukat, s ezzel olyan fontos fedélzeti funkciókhoz is hozzáférhetnek, mint a Kia Live Services szolgáltatások, az online navigáció, a hangfelismerés, vagy a naptárszinkronizálás. Az applikáción keresztül az autó helyén kívül az is lekérdezhető, hogy a szabadidő-autó ajtajai és ablakai éppen zárva, vagy nyitva vannak-e. A kárpitanyagok különösen magas színvonalúak és finom tapintásúak, miközben a dinamikus színek energiát és lendületet adnak a térnek. A tökéletes koncertélményről a Harman Kardon premium sound rendszere gondoskodik.
kiasportageeuropeanversion01Az európai Sportage széles hajtáslánc-választékában éppúgy megtalálhatók a fejlett és tiszta üzemű benzin- és dízelmotorok, mint a csúcstechnológiát képviselő hibrid és PHEV rendszerek. Utóbbiakat úgy alkották meg a KIA mérnökei, hogy a hajtáslánc elemei ne csökkentsék se az utastér, se pedig a csomagtér hasznos méretét, ezért például az akkukat a hátsó ülések, illetve az utastér alá építették. Amúgy a plug-in hibrid Sportage motorterében a márka 1.6 literes T-GDI egysége dolgozik, a 66.9 kW-teljesítményű állandó mágneses villanymotorral és a 13.8 kWh teljesítményű lítiumion-polimer szerkezetű akkumulátorral összedolgozva. A hajtás kombinált rendszerteljesítménye 265 lóerő, amiből 180 lóerő a benzinmotorból származik. Az akkucsomag elektronikus szabályozóegysége folyamatosan figyeli a telep teljesítményjellemzőit, áramerősségét és feszültségét, miközben a hibajelenségekre is ügyel.
kiasportageeuropeanversion08A hibrid Sportage-et szintén az 1.6 literes T-GDI erőforrás 180 lóerős változata mozgatja, itt a rendszer állandó mágneses szinkron villanymotorja 44.2 kW teljesítményű, a lítiumion-polimer akku kapacitása pedig 1.49 kWh. A kombinált rendszerteljesítmény 230 lóerő. Ezen túl az 1.6 literes T-GDI erőforrás tiszta üzemű, és takarékos Hybrid 48V kivitelben is elérhető a palettán, 150 vagy 180 lóerős változatban.
kiasportageeuropeanversion09Már a piaci bevezetéstől elérhető lesz a Sportage-hez a Kia magas hatásfokú, és tiszta működésű 1.6 literes dízele, 115 és 136 lóerővel egyaránt. A szelektív redukciós katalizátorral (SCR) felszerelt erőmű nitrogénoxid- és részecske-kibocsátása is minimális. A 136 lóerős változat Hybrid 48V kivitelben is készül, ez tovább csökkenti a Sportage emisszióját és fogyasztását. Amúgy mindegyik alapjárati start-stop rendszerrel van ellátva, s hatfokozatú kézi vagy hétsebességes duplakuplungos automata váltó társulhat hozzájuk.
kiasportageeuropeanversion17A Sportage modellek története során most először jelenik meg az új Terrain Mode üzemmód, amely kifejezetten az aktív életet élő vevőket célozza meg; azokat, akik a szilárd burkolatú utak elhagyásától sem rettennek vissza. Ez a beállítás automatikusan módosítja a SUV hajtáslánci beállításait, így az autó hóban, sárban és homokban is biztonságosan és dinamikusan halad. A Terrain Mode-on kívül a menetdinamika kapcsolóval további három üzemmód állítható be: Comfort, Eco és Sport. A vezető által kiválasztott beállítás a műszerfal nagyfelbontású digitális kijelzőjén is mindig megjelenik.
kiasportageeuropeanversion12Az új műszaki alapok alapvetően befolyásolják a Sportage menetdinamikai jellemzőit, kifinomult, stabil és kényelmes menettulajdonságokkal, valamint agilis és dinamikus vezethetőséggel felruházva a szabadidő-gépet. Az új, elektronikus szabályozású és folyamatosan változó csillapítású felfüggesztés (ECS) kiváló komfortot és tökéletes biztonságot kínál minden forgalmi helyzetben, a szintén elektronikus szabályozású összkerékhajtás pedig mindig optimálisan osztja el a hajtóerőt az autó első és hátsó kerekei között.
kiasportageeuropeanversionA Sportage ötödik generációjának fejlesztése során a biztonság mindvégig kiemelt szempontként szerepelt, emiatt nem hiányozhat belőle a fejlett biztonsági rendszereit összefoglaló ADAS. A DriveWise ADAS csomag része a Kereszteződés asszisztenssel is kiegészített Ráfutásos ütközés-elkerülő támogatás, az autópályán Vezetést támogató asszisztens (HDA), a navigáció-alapú aktív sebességtartó automatika (NSCC), az intelligens sebességkorlátozás-asszisztens, a Távirányítással kiegészített parkolósegéd (RSPA), és így tovább.
kiasportageeuropeanversion10Az új, európai Sportage digitális bemutatón debütált a Kia médiacsatornáin, élőben (a plug-in hibrid változattal együtt) a Müncheni Autószalonon lesz először látható. A szeptember 7-12. között nyitva tartó kiállítás látogatói az Odeonplatz-on, a Kia standján láthatják az újdonságot.

Pin It