Porsche Mission R - Az ügyfélversenyzés elektromos víziója

by Mészáros Gergely

Az ügyfélversenyzésnek komoly hagyománya van a Porschénál: a ’Porsche Carrera Cup Németország’ immár 31 éves múltra tekint vissza, világszerte pedig összesen 30 egymárkás bajnokság zajlik jelenleg ezekkel a megbízható nagyteljesítményű versenyautókkal. Ezek után meg sem lepődünk azon a tényen, hogy a stuttgarti sportkocsi-gyártó már több mint 4400 kupás gépet készített és szállított le a pilótáknak. A modern technológiák és fenntartható anyagok kombinációjával készülő Mission R koncepció most a versenyzés elektromos jövőjébe vezet be minket.

Miközben a 992-es generációra épülő 911 GT3 Cup legújabb kiadása az idei, 2021-es motorsport szezon elején mutatkozott be, a Porsche Mission R már azt vetíti előre, hogy milyen lehet a jövő egymárkás, teljesen elektromos versenyautója.
Nos, a számok alapján úgy tűnik, nem kell aggódnunk az elkövetkező évek miatt: az időmérő módban közel 1100 lóerős, összkerékhajtású versenyautó álló helyzetből 2,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempó, végsebessége meghaladja a 300 km/h-t. Emellett versenypályán ugyanolyan köridőkre képes, mint a jelenlegi 911 GT3 Cup, mivel az új tervezésű elektromotoroknak és közvetlen olajhűtésű akkumulátorcelláknak verseny üzemmódban állandó 680 lóerős teljesítményre képes. Az első tengelyt egy akár 435 lóerős elektromotor hajtja, a hátsó tengelyre pedig akár 653 lóerő is érkezhet. A fejlett 900 V-os technológia és a Porsche Turbo Charging révén mindössze jó 15 perces szünetre van szükség ahhoz, hogy az akkumulátor 5 százalékról 80 százalékra feltöltődjön. A töltés akár 340 kW-tal is történhet.
Az innovatív, akkumulátoros elektromos hajtás mellett a tanulmánymodell karosszériája is a széndioxid-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóság mellett tette le a voksát: nagymértékben természetes forrásból származó szálakkal erősített műanyagból (NFRP) készül, amelynek nyersanyagát a termeszthető len adja. Ebből a kis ökológiai lábnyomú anyagból készül az első lökhárító légterelőajka, a diffúzor és az oldalsó küszöbök is. Az NFRP nagymértékben visszaköszön a Mission R belső terében is, például az ajtópaneleket, a hátsó falon és az ülésen.
porschemissionr01Feltétlen említést érdemel még, hogy a Mission R a márka továbbfejlesztett Porsche Active Aerodynamics (PAA) aerodinamikai rendszerét használja, méghozzá a speciális Drag Reduction System (DRS) légellenállás-csökkentő rendszerrel kombinálva az orrnál és a hátsó légterelő környékén, mely az első lökhárító mindkét oldalán három-három légterelő, valamint a hátsó szárny két részének állítására is képes.
porschemissionr07A belső tér természetesen a pilótára koncentrál. A volán vezérlői között elhelyezkedő kijelző a legfontosabb adatokat jeleníti meg a futam alatt, a kormányoszlop feletti monitoron a visszapillantó kamerák képe látható. A jobbra található érintőképernyőn a vezető biometrikus adatait lehet elérni, mindezen túl számos kiegészítő kamera is elhelyezhető kabinban, utóbbiak látványos videóképet biztosítanak a közvetítések során. Nem véletlenül: a Mission R projekttel a Porsche szeretné minden eddiginél közelebb hozni a valós és a virtuális versenyzést. A pilótafülke ugyanilyen formában esport szimulátorként is szolgál majd.
porschemissionr08A szénszálas kompozit biztonsági struktúra az alacsony súly és a fokozott látvány mellett kimagasló biztonságot nyújt a „sofőr” számára. Az új fejlesztésű, szénszálas tetőkiképzést csak „exoskeletonnak” nevezték el a Porsche mérnökei és formatervezői, ugyanis a bukókeretet és a tetőt egy elemként egyesíti. Amúgy a Porsche Mission R a maga 4.326 milliméteres hosszúságával valamivel rövidebb, mint a jelenlegi 718 Cayman sorozat, de egyúttal jóval szélesebb és alacsonyabb annál.
porschemissionr11Az elmúlt években a Mission E (2015) és a Mission E Cross Turismo (2018) tanulmányokkal a Porsche kézzelfogható előzetessel szolgált az érkező elektromos sportmodellekhez. Az ezek alapján megvalósult, sorozatgyártású Porsche Taycan sportlimuzin (2019) és a többcélú Taycan Cross Turismo (2021) technológiáját és megjelenését tekintve is nagymértékben hasonlít az őket megelőző koncepcióra. Most a Mission R következik!
porschemissionr05„A Porsche azok márkája, akik megvalósítják álmaikat. Ez pedig a motorsportok világára is igaz. Innovatív erőnket kihasználjuk a versenypályákon is, és bátran szállunk harcba új területeken, sportos teljesítménnyel lenyűgözve az ügyfeleket,” mondta Oliver Blume, a Porsche AG vezetőségének elnöke. „Amellett, hogy a Formula E Világbajnokságban is rajthoz állunk, most újabb nagy lépést teszünk az elektromobilitás felé. Ez a koncepció az ügyfélversenyzés teljesen elektromos vízióját tárja elénk. A Mission R megtestesíti mindazt, amiben a Porsche erős: a kivételes menetteljesítményt, a látványos formatervet és a fenntarthatóságot.”

Pin It