BRABUS Ultimate E 2020 Zsebrakéta

A BRABUS bemutatta az exkluzív és mozgékony városi sportautójának legújabb evolúciós szakaszát, a smart fortwo EQ-n alapuló Ultimate E 2020-as kiadását.

brabussmartMint minden BRABUS, az Ultimate E városi sportautó is különleges vezetési élményt kínál. Hogy ez megvalósulhasson, a BRABUS Zero Emission részlege alatt dolgozó szakemberei teljesen „kifacsarták” a 2020-ass smart fortwo EQ cabio háromfázisú szinkronmotorját. A BRABUS PowerXtra teljesítményfokozó programja többek között magában foglalja a nyomatékszabályozó rendszer átprogramozását, a menetdinamikai kapcsoló és a gázpedál átkalibrálását, s a különböző rendszerek szinkronizálása felszabadította a gyári hajtásláncban rejlő tartalékokat.
brabusultimatecitysportscar04A pilóta négyféle vezetési üzemmód közül választhat, melyek közül az egyes szint megfelel a gyári alapállapotnak. Eco állásban ugyanakkor több energiát nyer vissza a rendszer, ezzel is növelve a városi zsebrakéta hatékonyságát, hatótávját. A harmadik szintet jelentő Sport állás gyorsabb gázreakciókat biztosít, miközben az energia-visszanyerés szintje a gyári mértékre csökken. Sport+ beállítás esetén pedig kiaknázható a kétüléses nyitott apróságban lévő teljes potenciál: a 92 lóerős maximális teljesítménnyel és 180 Nm-es nyomatékkal 10,9 másodperc alatt gyorsul az autó 0-ról 100 km/h-ra. A végsebességét elektronika korlátozza 130 km/h-nál. Ráadásul ekkor még spontánabbak az Ultimate E reakciói. A zéró károsanyag-kibocsátású városi sportkocsi hatótávja – vezetési stílustól függően – elérheti a 125 kilométert is – egyetlen töltéssel.
brabusultimatecitysportscar08A BRABUS Ultimate E nem pusztán a teljesítményével nyűgözi le a rajongóit, hanem már a megjelenése is figyelemfelkeltő. Hiszen az exkluzív WIDESTAR karosszéria garantáltan mindenhol feltűnést kelt. A sárvédőknél alaposan kiszélesített kasztni, a hatalmas stilizált légbeömlők igazi méregzsákot varázsolnak a városi kiskocsiból, mely hatalmas 18 colos, kovácsolt BRABUS Monoblock Y felniken gördül. A mindössze 6,7, illetve 7,1 kilogramm súlyú kerekek a világ legkönnyebb 18 colos „úthengerei” közé tartoznak.
brabusultimatecitysportscarAz elöl 205/35-ös, hátul 235/30-as méretű gumiabroncsok különösen agilis és biztonságos menettulajdonságokat nyújtanak. Ehhez a sportos BRABUS felfüggesztés is hozzájárul, mely azért a kényelmet sem nélkülözi teljesen. Feltétlen említést érdemel a kifejezetten az elektromos smarthoz fejlesztett hátsó diffúzor is.
brabusultimatecitysportscar12Természetesen a BRABUS az Ultimate E belsejét is teljesen átszabta, igények szerint akár különösen puha és lélegző BRABUS Mastik bőrkárpitozás is választható hozzá, az alumínium pedálok és a speciális szőnyegek mellé. A felszereltség sem hagy kívánnivalót maga után, széria a klíma, a minőségi audioberendezés és a navigáció, valamint egyedi BRABUS Ultimate E jelvény jelzi, hogy a kisautó egy zártkörű klub tagja.