Mansory Porsche Cayenne 2020 Kell ennél több?

A Manyory a Porsche Cayenne legfrissebb generációjára is kiterjesztette exkluzív modellprogramját.

mansoryporschecayenne2020bMióta 2002-ben az első szabadidő-autó megjelent a Porsche – addig csak sportkocsikból álló - kínálatában, azóta ezek a négykerék-hajtású, négyajtós, nagy csomagtartós gépek a legsikeresebb, legnépszerűbb zuffenhauseni járművek. Így logikus lépés a Mansory számára is, hogy a Cayenne legújabb nemzedékének két karosszériaváltozata is bekerüljön az exkluzív modellprogramjába, teljeskörű szolgáltatást nyújtva a SUV-ok tulajdonosainak.
mansoryporschecayennecoupe2020dzA Mansory szénszálas karosszéria-kiegészítői még jobban kidomborítják a Porsche Cayenne és a Cayenne Coupe erőteljes karakterét: szokás szerint lecserélték a gépháztetőt és a tükröket, aerodinamikailag módosították az autók alján végigfutó spoilereket, s így tovább. Az extra elemeket részben az karosszériák színére fényezték, részben meghagyták „nyersen”, így meglehetősen vadnak tűnnek a stuttgarti gépek. A nem mindennapi látványhoz a „Black Matt” kivitelű „Y.5” fantázianevet viselő, 10,5x23-as méretű könnyűfém felnik is hozzájárulnak, melyeken nagyteljesítményű Continental Sport Contact 6 abroncsok feszülnek.
mansoryporschecayennecoupe2020eA Mansory az utastér kidolgozására is kiemelt figyelmet fordít, ezért hasonlóan egyedi alkotások születnek, mint a külső megjelenések esetében. Mindenesetre a Porsche Cayenne és a Cayenne Coupe belső terének minden elképzelhető alkatrészért a legfinomabb bőr borítja, a díszöltések színe pedig tökéletes összhangot alkot a külső fényezéssel. Az üléskárpitok 3D hatású gyémánt mintázata végtelenül ízléses, ugyanakkor finom tapintást garantál. Az Alcantara tetőburkolat, az alumínium pedálkészlet, a rombusz motívummal díszített spéci szőnyegkészlet és csomagtartó bélés ugyancsak hozzájárul a finom harmóniához.
mansoryporschecayenne2020aTermészetesen a Mansorynak a gyári teljesítmény sem elég, a motorvezérlés módosított ECU egységének és a nagyteljesítmény sport kipufogórendszernek hála a V8-as erőmű csúcsteljesítménye 700 lóerőre, a maximális nyomaték pedig 900 Nm-re nő. Ezáltal a Cayenne és a kupé kivitele is könnyedén megfutja a 300 km/h-s végsebességet, s alig 3,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Kell ennél több?