NNG Chris Greentree az új ügyvezető

by Mészáros Gergely

Chris Greentree személyében új ügyvezető érkezett az NNG-hez. A tapasztalt szakember szeptember elsején állt munkába a globális autóipari szoftverháznál.

ChrisGreentree NNGChris Greentree Philadelphiában nőtt fel, ahol fiatalkorától kezdve segített édesapjának a család autójavító garázsában. Az autók és az autózás iránti szenvedélye már korán kialakult – Chris szeret úgy fogalmazni, hogy „motorolaj folyik az ereiben”. Gépészmérnöknek tanult Pennsylvaniában, majd Executive MBA-t szerzett, hogy az üzlet kereskedelmi oldalához is közelebb kerüljön. Ez a lépés lehetővé tette számára, hogy a mérnöki menedzsmentről a termékmenedzsmentre, a termékmarketingre, az értékesítésre és a vállalatirányítás területére váltson.
20 éven át a Honeywell Transportation Systemsnél irányított globális csapatokat, dolgozott az Egyesült Államokban, Franciaországban, Kínában és Svájcban. Ezután csatlakozott Németország egyik legnagyobb autóipari szoftverszállítójához (Elektrobit) mint igazgatósági tag és globális értékesítési ügyvezető alelnök azzal a céllal, hogy stabilizálja és átszervezze a Key Account Management and Product Sales csapatait és világszínvonalúvá tegye a vállalatot.
„Nagy izgalommal és várakozással nézek az új pozíció betöltése elé. Meggyőződésem, hogy az NNG eddigi történetének sikerei és az a szaktudás, amely a cégben rendelkezésre áll, óriási lehetőséget tartogatnak a vállalat számára. Az autóipar sok kihívással néz szembe, ezért tartom fontos állomásnak, mind személyes, mind vállalati szempontból, hogy csatlakozhatok a vállalathoz; egy lehetőségnek, amivel az NNG egyszerre eredményes autóipari szereplő és véleményformáló lehet” – mondta Chris Greentree kinevezése kapcsán.