McLaren Elva Dacol az elemekkel

by Mészáros Gergely

Azok, akik dacolnak a koronavírussal, s szeptember 23. és 26. között ellátogatnak az Egyesült Királyságbeli, oxfordshire-i Bleinheim Palace-ba, az idei Salon Privé rendezvényen egy fantasztikus nyitott, tető és szélvédő nélküli McLaren sportkocsival is találkozhatnak.

mclarenelva02Aligha kétséges, hogy a McLaren Elva lesz a 2020-as Salon Privé egyik legfényesebb csillaga: a kétüléses, nyitott, tető és szélvédő nélküli sportkocsi gyönyörű formájával méltón tiszteleg az eredeti Elva M1A öröksége előtt, technikai megoldásaival azonban egyértelműen a jövőbe mutat. Az ultakönnyű szénszálas anyagból készült karosszéria egyszerűen zseniális, a küszöbökön végigfutó é a gépháztetőt is kettéosztó magnézium-ezüst versenycsík hatásosan hozza a retro formát, az Accent vörös csíkokkal és Bruce McLaren 4-es rajtszámával karöltve. Az „utastér” is tökéletesen illik ehhez a némiképp múltidéző hangulathoz, az üléseken és az ajtókon feltűnő Malibu Red Nubuck kárpitozás, a hozzájuk passzoló díszöltésekkel kiegészítve, remekül harmonizál a fényezéssel.
mclarenelva01A McLaren Elva a retrós külső ellenére vitathatatlanul „hiperautó”: 815 lóerős, ikerturbós V8-as erőforrása a McLaren valaha készül legkönnyebb autóját hajtja. Mivel nincs hagyományos szélvédője és ablaka sem, a forradalmi Active Air Management rendszere (AAMS) virtuális szélvédőt hoz létre, páratlan vezetési élményt nyújtva – közúton és versenypályán egyaránt.
mclarenelva