Scania - Mérföldkő a villamosításban

by Mészáros Gergely

A Scania - kereskedelmi céllal - bemutatta új elektromos tehergépjárműveinek családját, amely mérföldkő a vállalat azon célkitűzésében, hogy élen járjon a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. A nagy teljesítményű, hálózatról tölthető hibrid és teljesen elektromos tehergépkocsikkal kezdetben a városi alkalmazásokra összpontosítanak, beleértve a kiskereskedelmi elosztófuvarozást.

scaniaelektromoskamionMivel a Scania mögött fényes múlt áll a prémium-színvonalú, dízelüzemű és megújuló üzemanyaggal hajtott tehergépjárművek gyártása terén, a mostani premier jelentős lépésnek számít a vállalat fejlődésében. Az elkövetkező években a Scania folytatja a villamosított járművekből álló termékcsaládjának fejlesztését, kiterjesztve minden alkalmazási terület számára, beleértve a hosszú távú és az építőipari fuvarozást is.
scaniaelektromoskamion01„Nagy büszkeséggel jelentjük be a Scania villamosítás iránti hosszú távú elkötelezettségének kezdetét” – mondta a Scania elnök-vezérigazgatója, Henrik Henriksson. „Az elkövetkező években majd évente mutatunk be elektromos járműveket a teljes termékkínálatunkban, jelenleg pedig már folyamatban van a termelésünk átszervezése ennek megfelelően. Különösen jelentős hír, hogy néhány éven belül hosszú távú fuvarozásban használható elektromos tehergépkocsikat is bemutatunk, amelyek gyorsan tölthetők majd a járművezetők 45 perces kötelező pihenőideje alatt.”
scaniaelektromoskamion11A nehéz-tehergépkocsik villamosítása döntő fontosságú a párizsi egyezmény célkitűzésének eléréséhez, amely szerint a globális felmelegedés mértékét 1,5 Celsius-fok alá kell korlátozni. Ezért az elektromos járművek egyre vonzóbb alternatívát jelentenek a haladó gondolkodású ügyfelek számára. A Scania ezekkel a jövőbe tekintő ügyfelekkel együttműködve fejleszti és állítja üzembe majd a hibrid és teljesen elektromos tehergépkocsikat.
scaniaelektromoskamion07A Scania teljesen elektromos teherautója – mely L- és P-szériás fülkékkel is választható – 165–300 kilowattóra kapacitású akkumulátorcsomaggal rendelkezik, ez látja el a 230 kilowatt teljesítményű villanymotort energiával. Ez körülbelül 310 lóerőnek felel meg. Az ügyfelek választhatnak öt vagy kilenc akkumulátoros konfiguráció közül, utóbbival a hatótávolság elérheti a 250 kilométert egyetlen feltöltéssel. Egy akkumulátor a belső égésű motor helyén, a motorsátor alatt helyezkedik el, míg a többi négy, illetve nyolc az alváz mentén található. Az akkuk kényelmesen tölthetők egyenárammal, 130 kilowatt teljesítménnyel kombinált töltőrendszerű (Combined Charging System - CCS) csatlakozón keresztül. A töltési idő kevesebb, mint 55 perc (öt akkumulátor esetén), illetve kevesebb, mint 100 perc (kilenc esetén).
scaniaelektromoskamion12A Scania hálózatról tölthető hibrid tehergépkocsija, mely szintén L- és P-szériás fülkékkel készül, lehetővé teszi, hogy a jármű nagy távolságokat a belső égésű motorjával tegyen meg, majd szükség esetén akár 60 kilométert is mehessen tisztán elektromos üzemmódban. Így is jelentősen csökkenthetik az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásukat. Mivel ezek a PHEV tehergépkocsik belső égésű motorral is rendelkeznek, kevesebb hely marad az akkumulátoroknak. Így mindössze három akkumulátorral szerelik fel, amelyek kilencven kilowattóra kapacitást biztosítanak a 115 kilowatt teljesítményű villanymotornak. A töltési idő nulláról nyolcvan százalékra körülbelül 35 perc, és a rekuperációs fékezés energiájával való töltés mellett az akkumulátorok töltöttségi szintje fel-, illetve lerakodás közben is növelhető. Az elektromos hajtáslánc mellé egy 280–360 lóerős belső égésű erőforrás is társul.
scaniaelektromoskamion05Mindkettő csendes üzemmódot is kínál, a teljesen elektromos modell pedig a 2200 newtonméter nyomatéka révén rendkívül jól gyorsul. Ezáltal nagyon különleges és izgalmas vezetési élményt nyújt. „Tudjuk, hogy nagyon sok olyan fiatal és tapasztalt járművezető akad, akik számára nemcsak az lesz vonzó, hogy kézzelfogható módon hozzájárulhatnak a fenntartható közlekedéshez, hanem annak a lehetősége is, hogy elsők között járhatnak az utakon ezekkel a jövő teherautóival.” Egyébként mindkét műszaki megoldás a Scania moduláris rendszerén alapul, amelynek részegységei már jól beváltak a gyártó teljes teherautó-kínálatában, és jól ismertek a tartósságukról, illetve a megbízhatóságukról.
scaniaelektromoskamion09Az általános és a szabályozott hőmérsékletű áruk szállításán túlmenően az e-teherautók eredményesen alkalmazhatók horgos konténeremelő, billenős, betonkeverő és hulladékgyűjtő felépítménnyel is, akárcsak tűzoltóautónak és egyéb mentőjárműveknek is.
scaniaelektromoskamion08A hálózatról tölthető és a teljesen elektromos tehergépkocsik létfontosságúak lesznek a világszerte egyre több, kis károsanyag-kibocsátású belvárosi zónákkal tűzdelt városi területeken való üzemeléshez. A csendes kiszállításuk révén a fuvarozási szolgáltatásokat kiterjeszthetik az éjszakai és hajnali időszakokra is, elkerülve a közlekedési dugókat és a parkolási nehézségeket. A tanulmányok azt mutatják, hogy a csúcsidőszakon kívüli kiszállítások több mint harminc százalékkal gyorsabbak lehetnek ugyanazokon az útvonalakon; a rakodóhelyeken az egyszerűbb parkolásnak, a kevesebb araszolásnak, a nagyobb sebességnek és a kereszteződésekben a gyakoribb zöld jelzéseknek köszönhetően.