Ford Telematika Gyorsabb és hatékonyabb megoldások

by Mészáros Gergely

A Ford kibővítette flottakezelő eszköze, a Ford Telematika használati lehetőségét, hogy a rendszer ezentúl más autógyártók járműadatait is képes legyen kezelni. Emellett a Ford Telematika Vezetés társalkalmazással leegyszerűsíti a járművezetők és a flottakezelők időigényes kommunikációját.

fordtelematics2020“Tudjuk, hogy sok ügyfelünk több márkából összeállított flottával dolgozik, de szeretnék kihasználni a Ford Telematika képességeit az egész flottájukon,” mondta el Dave Phatak, a Ford Commercial Solutions Europe igazgatója. “Továbbfejlesztett platformunk izgalmas, új megoldásokat kínál, amelyekkel ügyfeleink még hatékonyabban dolgozhatnak: ilyen például a többmárkás funkció és az a társalkalmazás, ami megkönnyíti a sofőrök és a flottakezelők együttműködését.”
fordtelematics2020aA flottakezelők ezentúl a nem Ford-gyártmányú járműveikből származó adatokat is láthatják és nyomon követhetik a rendszerben. A többmárkás funkció segítségével maximálisan kihasználható az üzemidő, jól tervezhetők a karbantartások, sőt a sofőrök továbbképzése is megoldható – és ehhez nem szükséges több gyártó többféle rendszerét használni. Ez a plusz funkció a normál előfizetés részeként szerepel a szolgáltatási csomagban, s a legtöbb 2015-től gyártott járművel kompatibilis. Használata pofonegyszerű, a rendszer egy plug-in eszközzel (PID) csatlakozik a haszonjárműhöz - OBD2 porton vagy kábellel.
fordcvCONNECTIVITYA Ford Telematika Vezetés társalkalmazás ugyancsak a Ford Telematika előfizetés része, és kompatibilis az Android vagy iOS rendszerű eszközökkel. A sofőrök - az alkalmazáson keresztül „elküldött” - információi azonnal megjelennek a flottamenedzser Ford Telematika rendszerének internetes kezelőfelületén, így a kommunikáció sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint az email- vagy a papíralapú rendszerek esetében.
A Ford Telematika Vezető app a következőket kínálja:

  • Sofőr-jármű kapcsolat, ahol a sofőrök elektronikusan kiválaszthatnak egy járművet, információkat küldve a flottakezelőnek
  • Digitalizált napi ellenőrzések, hogy a sofőrök elvégezhessék az ellenőrzéseket, biztosítva a jármű működőképességét, a flottakezelők pedig nyomon követhessék az esetleges károkat vagy apróbb meghibásodásokat
  • Hibajelentés, hogy a sofőrök gyorsan és egyszerűen jelezhessék a hibákat, felbecsüljék azok súlyosságát, és azonnal részletes leírást és fotókat küldhessenek róluk a flottamenedzser Ford Telematika kezelőfelületére1

Transit Van 18A Ford Telematika Vezetésnek köszönhetően a flottamenedzserek azonnali információkhoz jutnak az összes sofőrtől, és ezek alapján sokkal hatékonyabban szervezhetik meg az oktatást, a hibaelhárítást és az időszakos karbantartásokat. Az alkalmazás emellett azt is lehetővé teszi, hogy a járművezetők bejelentsék az esetleges gondokat, például a külső sérüléseket vagy az átalakítással kapcsolatos problémákat (ha kell, akár fényképekkel kiegészítve), tovább javítva ezzel a Ford Telematika funkcionalitását.
fordtransit5t 2020gyA Ford Telematika segítségével tehát a flottaüzemeltetők jobban kihasználhatják járműparkjuk üzemidejét, emellett pedig kevesebbet kell adminisztrálniuk. Az újratervezett kezelőfelület egyértelműen mutatja a jármű teljesítményét és megjeleníti az állapotára vonatkozó figyelmeztetéseket, a vezető viselkedését és az üzemanyag-fogyasztást, hasznos információkat biztosítva a flotta biztonságos, szabályszerű és hatékony üzemeltetéséhez. Az új felhasználók 2020. december 30-tól ingyenesen próbálhatják ki a terméket, beleértve a többmárkás funkciót és a Ford Telematika Vezetés alkalmazását is. Öt nyelven áll rendelkezésre: angolul, franciául, németül, olaszul és spanyolul.